AKTUALNO

Slalom kroz Karlovac: Dio D-6 od Pivovare do Tičarnice zatvoren, a D-1 kod Pothodnika završen i otvoren za promet

Slalom kroz Karlovac: Dio D-6 od Pivovare do Tičarnice zatvoren, a
D-1 kod Pothodnika završen i otvoren za promet

- Mislim da je ovo, nakon svih problema koje smo imali, prilika da izvođač radova i Hrvatske ceste pokažu da zaista mogu jedan ovako zahtjevan projekt odraditi i na vrijeme i kvalitetno. Nitko od nas ne dovodi projekt u pitanje, ali smo jasno rekli da svi moraju biti svjesni kako život ne može stati na dvije godine i zaista se nadam da će tako i biti. Gradska uprava preuzela je na sebe obvezu organiziranja prometa, odnosno reguliranja prometa za lokalno stanovništvo. Ostali smo kod svog zahtjeva i on je ispoštovan da se tranzitni promet s državnih cesta više ne vodi našim cestama, nego da se organizira preko državnih cesta i vjerujem da će to omogućiti normalniji život svima u ovim  mjesnim odborima kuda je do sada promet i prolazio. Građani će sve informacije dobivati pravovremeno, a dogovoreno je i da će Hrvatske ceste preko svoje ispostave u Karlovcu komunicirati sve detalje vezane uz izvođenje radova. Mi smo i dalje na raspolaganju, stalo nam je da se projekt uspješno i odrađuje i privede kraju, poručio je gradonačelnik Damir Mandić.

Drugi projekt Hrvatskih cesta u Karlovcu, onaj na D-1 kod Pothodnika, danas je završen - ostaju još radovi koji ne utječu na prometovanje - pa je to raskrižje otvoreno za promet.

- U promet je puštena u punom profilu D1 (pothodnik) kao i Ulica kralja Tomislava, odnosno, raskrižje Ulice Većeslava Holjevca i Ulice kralja Tomislava i Trga hrvatskih branitelja. U dogovoru s Hrvatskim cestama, izvođačem radova i MUP-om uspostavljeni su minimalni sigurnosni uvjeti za puštanje u promet navedenog raskrižja. Trenutno se izvodi kontrola postojećih semaforskih uređaja, usklađivanje i puštanje u funkciju. Radovi ce se još izvoditi na završnim detaljima izvan prometnica, kao i postavi novih semaforskih stupova, konzola i uređaja, počekom idućeg mjeseca, javili su iz Grada.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

KAportal.hr


Reci što misliš!