AKTUALNO

Gradskih stanova premalo za sve koji ih trebaju - na natječaj se prijavilo 120 karlovačkih obitelji, a na raspolaganju samo devet stanova

Gradskih stanova premalo za sve koji ih trebaju - na natječaj se
prijavilo 120 karlovačkih obitelji, a na raspolaganju samo devet
stanova

Čak 120 Karlovčana, 79 za opću listu i 41 s liste za mlade, prijavilo se za dodjelu gradskih stanova u najam, no dobit će ih samo 9, koliko ih Grad trenutno ima praznih i uređuje za buduće stanare.

Iako Grad ima 338 stanova u svom vlasništvu, oni su popunjeni, a spomenutih 9, pojasnila je na današnjoj pressici dogradonačelnica Andreja Navijalić, Grad je dobio prošle godine o RH: tri su mi darovana, šest na korištenje. Pomama za gradskim stanovima ne čudi, ne samo zbog socijalne situacije u kojoj se mnogi Karlovčani nalaze, nego i zbog najamnine koju plaćaju: kreće se, ovisno o zgradi u kojoj je, prihodima najmoprimca itd., od 100 do 300 ili 400 kuna mjesečno, dok su oni u najtežoj situaciji, njih 79, oslobođeni plaćanja, a sufinanciraju im se i troškovi stanovanja.

- Nije bilo raskidanja ugovora s najmoprimcima; nastojimo kroz suradnju ukazati im na poteškoće i probleme koji postoje; ipak su to većinom socijalni stanovi, uvažavamo socijalnu sliku naših obitelji i nastojimo im pomoći na načine na koje možemo, rekla je Navijalić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Grad je, inače, u posljednje četiri godine izdvojio dva milijuna kuna za dodatna, a 1,9 milijuna kuna za tekuća ulganja u stanove, njih 139.

- Nastojimo da su ti stanovi funkcionalni, primjereni današnjem vremenu i da naši građani u njima ugodno žive, kazala je pročelnica Hermina Komanac, napomenuvši da je u proračunu ove godine predviđeno 600.000 kuna za dodatna, a 430.000 kuna za tekuća ulaganja u gradske stanove.

Stanovi se korisnicima u najam dodjeljuju na pet godina, a, iako je lani kupio 5 stanova i 3 kuće i za to dao više od dva milijuna kuna, Grad ove godine nema u planu kupnju novih stambenih prostora. Oni koji su na listama za dodjelu stanova - a koje vrijede do kraja 2022. - izuzev 9 spomenutih na početku, do stana mogu doći jedino ako netko od sadašnjih najmoprimaca iseli, preseli itd.

KAportal.hr


Reci što misliš!