AKTUALNO

Prvi karlovački vrtić građen i EU sredstvima na jesen otvara vrata - u Mahičnu mjesta za još 46 mališana

Prvi karlovački vrtić građen i EU sredstvima na jesen otvara vrata
- u Mahičnu mjesta za još 46 mališana

U prvi karlovački vrtić za čiju su gradnju stigla i EU sredstva, onaj u Mahičnu, na jesen će krenuti 46 mališana u tri odgojne skupine, a o njima brinuti 6 zaposlenih.

Novi objekt vrijedan je 6 milijuna kuna, od kojih je 3,8 milijuna stiglo iz EU fondva, nešto više od 672.000 kuna od države, dok će ostatak izdvojiti Grad Karlovac. Izgradnjom ovog objekta - radovi će završiti do 16. lipnja - i rekonstrukcijom onog na Dubovcu bit će završen višegodišnji ciklus obnove i izgradnje dječjih vrtića u Karlovcu, stvorena dodatna mjesta u vrtićima za mališane, ali i otvorena nova radna mjesta za one koji o vrtićancima brinu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ovim vrtićem u Mahičnu ćemo dobiti više od 40 novih mjesta i to je na tragu naše želje da svako dijete dobije mjesto u vrtiću. Želio bih da već sljedeće godine moramo raditi novi vrtić jer bi to značilo da u Karlovcu imamo više rođene djece. A to je i cilj: ulaganja u vrtiće je jedna od glavnih demografskih mjera Grada Karlovca, izjavio je gradonačelnik Damir Mandić za današnjeg obilaska budućeg vrtića.

U neki od karlovačkih vrtića trenutno ide oko 1.300 djece.

KAportal.hr


Reci što misliš!