AKTUALNO

Pas tornjak iz zračne puške upucan u dvorištu kuće u Ozlju - poslije uginuo, policija za ubijanje životinje sumnjiči 55-godišnjaka

Pas tornjak iz zračne puške upucan u dvorištu kuće u Ozlju -
poslije uginuo, policija za ubijanje životinje sumnjiči
55-godišnjaka

Policija 55-godišnjaka sumnjiči da je upucao psa tornjaka u dvorištu obiteljske kuće u Ozlju, pa je nadležnom državnom odvjetništvu dostavila i posebno izvješće zbog kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja. Uz izvješće slijedi i optužni prijedlog zbog prekršaja  Zakona o nabavi i posjedovanju oružja.

Što se dogodilo predmet je istrage koja je provedena nakon što je 54-godišnjak policiji prijavio da mu je nepoznati počinitelj ustrijelio psa tornjaka koji je kasnije uginuo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se 55-godišnjaka sumnjiči da je 26. siječnja u svom dvorištu na ozaljskom području iz zračne puške koju nezakonito posjeduje, ustrijelio spomenutog psa, a koji je potom pobjegao iz dvorišta i kasnije uginuo, izvijestila je policija.

Neslužbeno saznajemo da je 55-godišnjak priznao da je upucao psa iako tvrdi da ga nije želio ubiti već samo zaplašiti. Naime, navodno mu već godinama dolazi u dvorište, natjerava kokoši, trga ogradu i napada njegovog psa, pa više nije znao što učiniti nego je posegnuo za puškom zračnicom. Bilo kako bilo, pas je mrtav jer ga je pogodio u arteriju pa je iskrvario, pa će za njegovu smrt i morati odgovarati.

KAportal.hr


Reci što misliš!