AKTUALNO / VIJESTI

U Karlovcu s radom počela jedinstvena planinarska škola - namijenjena je slijepim i slabovidnim osobama

U Karlovcu s radom počela jedinstvena planinarska škola -
namijenjena je slijepim i slabovidnim osobama

U Karlovcu je danas započela prva planinarska škola za slijepe i slabovidne osobe, na inicijativu Mladena Kuke predsjednika Centra za ekspedicionizam, istraživanje i kulturu Braća Seljan, a u suradnji s Udrugom slijepih USKA. Prva u Hrvatskoj, a zasigurno i jedna od rijetkih, ako ne i jedina u svijetu.

Na prvo izdanje škole prijavilo se 12 polaznika iz Udruge slijepih USKA i Udruge slijepih Ogulin. Škola će se održavati u CEIK Braća Seljan na Vili Anzić, a uz predavanja polaznici će imati i terensku nastavu, sve pod stručnim vodstvom Mladena Kuke.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Začetak ideje bila je planinarska šetnja "Seljanovom šetnicom" na kojoj se Kuki pridružio predsjednik Udruge slijepih USKA Mirsad Bećirović i prošao je bez problema u vremenu predviđenom za prolazak te bez ikakvih poteškoća, što ih je motiviralo za nastavak partnerstva i suradnje.

Početak jedinstvene u svijetu prve škole planinarstva za slijepe i slabovidene osobe u Karlovcu u Centru za ekspedicionizam, istraživanje i kulturu Braća Seljan na Vili Anzić u Karlovcu  pokazatelj su kako je sve moguće i svakoga od nas tjera na razmišljanje o vlastitim granicama koje u konačnici postoje samo u našim glavama.

Jedan od polaznika Prve planinarske škole je i predsjednik Hrvatskog Športskog Saveza Slijepih Duško Petrović čija nazočnost ispred najznačajnije institucije za sport slijepih osoba govori o značaju Prve planinarske škole slijepih.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!