AKTUALNO / VIJESTI

KOMENTAR ZORANA ŠPRAJCA

Da je kojim slučajem s pitomcima u užičkom kolu zaplesao i Tesla, pitomci bi vjerojatno završili na kovanicama Eura

Da je kojim slučajem s pitomcima u užičkom kolu zaplesao i Tesla, pitomci bi vjerojatno završili na kovanicama Eura
RTL

Obzirom da je riječ o srpskom kolu to je ocijenjeno neprimjerenim, tu se čak i sindikalni šefovi slažu sa svojim poslodavcima

Kad smo već kod policije i Srba na redu je naša rubrika Sigurnost i Povjerenje. Prošlog tjedna u njoj su gostovala dva zagrebačka policajca koji su priveli pogrešnog građanina i pri tome ga premlatili.

Privedeni građanin bio je slijep i zvao se Stevo. Policajci su trebali privesti jednog drugog Stevu ali za privođenje i premlaćivanje učinio im se dobar i krivi Stevo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

A danas ćemo ugostiti čak trojicu policajaca i to vrsnih policijskih šefova iz Slatine za koje se sumnja da su se u svojim uniformama koje ulijevaju sigurnost i povjerenje gostili gemištima u lokalnoj gostionici. Tijekom radnog vremena naravno.

Hoće li i kako biti sankcionirani policajci iz oba slučaja još se ne zna, unutarnja kontrola to pomno istražuje: možda je Stevo za premlaćivanje ipak bio pravi Stevo za premlaćivanje, možda piće u čaši za gemišt u boji gemišta nije bilo gemišt nego recimo sok od jabuke, istraga to tek treba utvrditi. 

No u oba slučaja je jasno da policajci nisu naštetitili ugledu ministarstva unutarnjih poslova jer prigodom oba djela nisu plesali užičko kolo. Naime, snimanje i plesanje užičkog kola je razlog zašto na policijskoj akademiji u Zagrebu možete biti izbačeni sa školovanja ili pak disciplinski kažnjeni, kako se nedavno dogodilo polaznicima koji su uz odobrenje svojih nadređenih u dvorištu Akademije slavili završetak nastave pa su im se noge po užički zaigrale. Obzirom da je riječ o srpskom kolu to je ocijenjeno neprimjerenim, tu se čak i sindikalni šefovi slažu sa svojim poslodavcima. 

Naravno da je kojim slučajem s pitomcima u užičkom kolu zaplesao i Nikola Tesla, pitomci bi vjerojatno završili na kovanicama Eura, ali kako je poznato, Tesla više ne pleše pa će na kovanicama završiti samo on.  

Kolegica Marina Brcković povodom tog skandala i sramoćenja ugleda užičkog kola, razgovarala je s ogorčenom majkom 19-ogodišnje polaznice koja je zbog objavljivanja snimke spornog kola isključena iz škole ali se nada da će u žalbenom postupku njezinu kćer ipak primiti nazad. Zbog toga je pokrenula i potpisivanje peticije.  

Izdvojeno


Reci što misliš!