AKTUALNO / VIJESTI

TRI DANA NA TERENU

ŽVOC završio s izvanrednim aktivnostima sanacije šteta od nevremena, zaprimili ukupno 564 dojave građana - i dalje nedovoljno za proglašenje elementarne nepogode

ŽVOC završio s izvanrednim aktivnostima sanacije šteta od nevremena, zaprimili ukupno 564 dojave građana - i dalje nedovoljno za proglašenje elementarne nepogode
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Nevrijeme koje je prouzročilo štetu na području od 120 kvadratnih kilometara neće zadovoljiti uvjete za proglašavanje elementarne nepogode, poručila je županica

S današnjim danom vatrogasna služba završava s izvanrednim operativnim aktivnostima i nastavlja s redovitim obavljanjem vatrogasne djelatnosti na terenu zahvaćenim jakim nevremenom prije tri dana, izvijestili su upravo iz Županijskog vatrogasnog centra Karlovac.

Kako pojašnjavaju, u razdoblju od 26. srpnja s početkom u 11: 50 sati do 29. srpnja zaključno s 16:30 sati, zaprimili su ukupno 564 dojave građana koji su bili izravno pogođeni vremenskim neprilikama. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S područja Karlovca zaprimljeno je 414 dojava, Barilovića 97, Duge Rese 48, Vojnića dvije, Bosiljeva dvije i jedna dojava s područja Generalskog Stola. Do sada je završena 541 intervencija. U navedenom razdoblju angažirano je ukupno 508 vatrogasaca i 144 vatrogasna vozila. 

- Ovim putem Vatrogasna zajednica Karlovačke županije zahvaljuje se svim angažiranim vatrogasnim snagama, prvenstveno vatrogascima s područja Zagrebačke i Sisačko-moslavačke županije te grada Zagreba, ali i svim vatrogascima VZ Karlovačke županije koji su se odazvali i pomogli našim sugrađanima u trenucima kada je to bilo najpotrebnije, kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Goran Franković. 


Ponovimo kako je na jučerašnjem sastanku u Karlovačkoj županiji, na kojoj je bio i premijer Andrej Plenković, županica Martina Furdek Hajdin poručila kako neće doći do proglašenje prirodne nepogode. Kako je pojasnila, nevrijeme koje je prouzročilo štetu na području od 120 kvadratnih kilometara neće zadovoljiti uvjete za proglašavanje elementarne nepogode.

Izdvojeno


Reci što misliš!