AKTUALNO / VIJESTI

POPLAVLJENA PODRUČJA

Stožer Civilne zaštite Karlovačke županije: Najgora situacija na ozaljskom području, vodostaji bi ipak uskoro trebali početi opadati

Stožer Civilne zaštite Karlovačke županije: Najgora situacija na ozaljskom području, vodostaji bi ipak uskoro trebali početi opadati

Potpuno su odsječena tri naselja u Ozlju, a Karlovčane se posebno upozorava da paze na iskope.

Stožer Civilne zaštite Karlovačke županije održao je izvanrednu sjednicu na kojoj je raspravljano o trenutačnoj situaciji s poplavama na području županije. 

Kako je na press konferenciji nakon sjednice izvijestila županica Martina Furdek Hajdin sve su nadležne službe od samog početka u dobroj komunikaciji, a i na terenu je koordinacija bila dobra i uz angažman svih izbjegnute su i veće nevolje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Poplavama su zahvaćena područja gradova Karlovca, Ozlja i Ogulina te općina Kamanje i Žakanje. Odsječena su tri naselja u Ozlju, gdje je situacija i najozbiljnija, a iz Kamanja je upućen zahtjev da im se pomogne slanjem pumpi i agregata, kazala je Martina Furdek-Hajdin.

Voditeljica karlovačke ispostave Hrvatskih voda Biljana Željeznjak kazala je kako Kupa stagnira uzvodno od Brodaraca, rast se još očekuje u Karlovcu i nizvodno od grada, ali veći problemi od dosadašnjih se ipak ne očekuju.


- Maksimum očekujemo u noćnim satima, ali vodostaj Kupe u Karlovcu ne bi trebao bitno preći 750 centimetara. Očekuje se stagnacija i pad vodostaja i rijeke Dobre, a Mrežnica i Korana još će malo rasti, ali srećom situacija s ovim rijekama nije kritična, što je i jako dobra vijest u cijeloj ovoj priči, kazala je Željeznjak.

Gradonačelnica Ozlja Lidija Bošnjak istaknula je kako je na tom području situacija zaista vrlo loša.

- Posebno se to odnosi na tri, ili četiri, naselja koja su potpuno odsječena. Riječ je o Trgu, Levkušju, Zorkovcu te o dijelu Gornjeg Pokupja. Vatrogasci su kontinuirano na terenu i pomažu građanima, a o konačnim štetama ćemo tek kasnije moći govoriti. Zasad imamo prijavljeno da je poplavljeno osam kuća i desetak podrumskih i garažnih prostora, pozvala bih građane da svakako jave ukoliko su i sami imali problema, kazala je gradonačelnica i naglasila da je voda pitka i dobra za piće, adresirajući tako određene glasine na društvenim mrežama.

Na ozaljskom području vrlo je zabrinjavajuća i situacija kod mosta na kojem se skupila golema količina naplavina, koje se ne mogu sanirati dok ne krene pad vodostaja. Ipak, naglašeno je da je most siguran za prometovanje.

Dogradonačelnica Karlovca Ivana Fočić, ujedno i načelnica gradskog Stožera civilne zaštite, kazala je da su na gradskom području poplavljene dvije lokalne ceste, a vatrogasci su intervenirali pri zaštiti dvije obiteljske kuće. 

- Veće probleme u nastavku dana i noći ne očekujemo, ali još jednom apeliram na građane da pripaze na iskope vezane uz radove na aglomeraciji i vrelovodnoj mreži. Obilazili smo sva kritična mjesta i tokom dana, zatražili i od izvođača da ih na pravilan način dodatno zaštite i označe, a pozivam i sve druge na oprez, kazala je Fočić.

Izdvojeno


Reci što misliš!