AKTUALNO / VIJESTI

KAD ĆE STATI?

Kupa i Korana i dalje rastu, poplavljena naselja nizvodno i Brodarci: Rekli su da neće rasti više od 750 cm, sad smo pod vodom

Kupa i Korana i dalje rastu, poplavljena naselja nizvodno i Brodarci: Rekli su da neće rasti više od 750 cm, sad smo pod vodom
foto čitatelj KAportala

- Sad je Kupa na 800! Stavljene su barijere koje naravno nisu pomogle, u kućama nam je voda, rekao nam je.

Rijeka Kupa u Karlovcu je u 8 sati dosegla 796 centimetara ali raste i dalje 2 - 3 centimetra po satu i na snazi su izvanredne mjere obrane od poplave.

Po informacijama s terena, rijeka se izlila na više mjesta u okolici Karlovca, a najgore je nizvodno od grada na potezu Donje Mekušje - Kobilić, Brodarci i Brežani gdje su i zatvorene lokalne prometnice. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako nam javljaju čitatelji, na tom području ima poplavljenih kuća, kao i na području Brodaraca.

- Situacija u Brodarcima je loša, sve nam je pod vodom, rekao je za KAportal Nikola Vrbanić. Kako kaže, neodgovorno ponašanje dovelo je do toga jer su iz Grada i Karlovačke županije rekli da ne očekuju rast vodostaja iznad 750 centimetara.


- Sad je Kupa na 800! Stavljene su barijere koje naravno nisu pomogle, u kućama nam je voda, rekao nam je. 

Korana srećom ne prati toliku tendenciju rasta rijeke Kupe no i ona je na visokih 727 centimetara i dalje raste. Također je na rubu za proglašenje izvanrednih mjera obrane od poplave. 

Vodni val jučer je prošao kroz Žakanje, Kamanje i Ozalj, te poplavio 20-ak kuća, zatvorio prometnice dok je potpuno pod vodom ostalo nogometno igralište i popratni objekt stadiona u Kamanju. Šteta je velika, no koji su razmjeri vidjet će se tek kad se voda u potpunosti povuče. 

Izdvojeno


Reci što misliš!