AKTUALNO / VIJESTI

OŠ GRABRIK

Darija Begedin više nije ravnateljica OŠ Grabrik! Smijenio ju je Školski odbor zbog potvrđene optužnice jer nije na vrijeme prijavila vršnjačko nasilje

Darija Begedin više nije ravnateljica OŠ Grabrik! Smijenio ju je Školski odbor zbog potvrđene optužnice jer nije na vrijeme prijavila vršnjačko nasilje

Školski odbor je za zamjenu ravnateljice škole imenovao profesoricu Nevenu Ćalinu iz reda Učiteljskog vijeća.

Darija Begedin više nije ravnateljica Osnovne škole Grabrik, a nakon što ju je Školski odbor smijenio po saznanju o potvrđivanju optužnice u slučaju neprijavljivanja vršnjačkog nasilja u školi.

Kako su izvijestili iz Školskog odbora, odluka o udaljenju obavljanja poslova ravnateljice je donesena jednoglasno i to do obustave postupka, odnosno najduže do pravomoćnosti sudske presude prema čl. 106. Zakona o odgoju i obrazovanju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

​Podsjetimo, protiv ravnateljice i pedagoginje škole Katarine Šegine Grgurić podignuta je optužnica u kojoj se terete da su napravile propust jer nisu na vrijeme prijavile vršnjačko nasilje u školi i ozljeđivanje učenika koji je završio u bolnici.

Školski odbor je za zamjenu ravnateljice škole imenovao profesoricu Nevenu Ćalinu iz reda Učiteljskog vijeća, dok se nije očitovao o statusu pedagoginje.


Nije baš jasno zašto je ostavka uslijedila tek sada iako je Školski odbor Osnovne škole Grabrik dobio informaciju da je ravnateljica od Općinskog državnog odvjetnišva primila optužnicu još u svibnju, no tada nije htjela odstupiti s funkcije ravnateljice. Gradonačelnik Damir Mandić je u više navrata rekao da je to logičan slijed, ali da se treba ispoštovati procedura, što je sad, zaključujemo, i učinjeno. 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!