AKTUALNO / VIJESTI

DAROVI PRED IZBORE

Plenković predizborno podijelio ugovore teške 50 milijuna eura za izgradnju vrtića, evo gdje će se graditi u Karlovačkoj županiji

Plenković predizborno podijelio ugovore teške 50 milijuna eura za izgradnju vrtića, evo gdje će se graditi u Karlovačkoj županiji
Vlada RH

Cilj ove Vlade je da do 2030. broj djece koja idu u vrtiće bude 97 posto

Predsjednik Vlade Plenković sudjelovao je danas na svečanom uručivanju ugovora u okviru drugog poziva za izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova. Tom prigodom istaknuo je kako je obrazovanje temelj uspjeha svakog pojedinca i svakog društva, a ono počinje na predškolskoj razini, stoga je cilj Vlade da do 2030. broj djece koja idu u vrtiće bude 97 posto.

Nastavno na to, Plenković je spomenuo prvi Poziv, vrijedan 163 milijuna eura, investiranih u 248 dječjih vrtića. Ovaj drugi Poziv uključuje dodatnih 94 vrtića, a temeljem odluke o financiranju njihova ukupna vrijednost iznosi 50.914.680 eura, od kojih su gotova sva bespovratna sredstva. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gradit će se u pet općina i tri grada

Na području Karlovačke županije na poziv Ministarstva obrazovanja i znanosti svoje lokalne projekte prijavili su općine Tounj, Barilović, Josipdol, Rakovica, Žakanje te gradovi Duga Resa, Ogulin i Karlovac. Sredstva su im odobrena u stopostotnom iznosu prihvatljivih troškova. 

U Tounju će se adaptirati i opremati Dječjeg vrtića Tounjska Spužvica. Ugovorena sredstva iznose 95.561 eura. U dogradnju i opremanje će i vrtić Potočić Belajske Poljice, vrijednost radova iznosi 812.265 eura. 

Vrijednost ugovora za rekonstrukciju i dogradnju dječjeg vrtića u Josipdolu iznosi 487.359 eura, za rekonstrukciju i opremanje prostora za proširenje Dječjeg vrtića Pčelica Žakanje 114.673 eura, za dogradnju dječjeg vrtića u Rakovici 487.369 eura. 

Zatim, za adaptacija i opremanje dječjeg vrtića Kasar, zgrada A, u Dugoj Resi 191.122 eura, povećanje kapaciteta predškolskih ustanova grada Karlovca - Hrnetić 699.038 eura te najveći iznos od 1.299.624 eura za dogradnju i opremanje dječeg vrtića Bistrac Ogulin. 

Izdvojeno


Reci što misliš!