AKTUALNO / VIJESTI

VREMENSKA PROGNOZA

Red oblaka, red sunca, pa red grmljavine i pljuskova. Danas će vrijeme biti - svakako!

Red oblaka, red sunca, pa red grmljavine i pljuskova. Danas će vrijeme biti - svakako!

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj u početku pretežno oblačno uz malo kiše ili pokoji izolirani pljusak.

Već sada postupno je sve oblačnije kako se približava oslabjela hlada fronta. Iako će se glavninom premjestiti sjevernije, dio nestabilnijeg i vlagom bogatijeg zraka koji donosi doći će do naših krajeva. U takvim uvjetima jutro i prijepodne pretežno oblačno uz malo mjestimične kiše na zapadu dok će istočni predjeli ostati uglavnom suhi. Bit će uglavnom mirno ili uz slab vjetar, a na moru mjestimice može biti magle. Jutarnje temperature malo više nego danas - na kopnu između 5 i 8 °C, a na moru između 8 i 11 °C.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj u početku pretežno oblačno uz malo kiše ili pokoji izolirani pljusak. Prema kraju dana prestanak tih slabih oborina, a u zapadnijim predjelima i smanjivanje naoblake, čak moguća i kraća i sunčana razdoblja. Puhat će slab do tek ponegdje umjeren sjeverozapadnjak te će biti manje toplo nego danas - između 14 i 16 °C. U Slavoniji, Baranji i Srijemu ostaje dosta oblaka uz mjestimičnu slabu kišu. Vjetar uglavnom slab, samo rijetko umjeren sjeverozapadni, a temperatura niža od današnje - oko 16 °C, ali bit će i dalje ugodno.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Dalmaciji promjenjivo - duž obale i na otocima bit će sunčanih razdoblja, a u zaleđu ostaje oblačnije. Od sredine dana vjerojatnija je slaba kiša, a moguć je i poneki pljusak praćen grmljavinom, uglavnom u zaobalju. Temperatura slična današnjoj ili malo niža - oko 16 °C. Na sjevernom Jadranu i u gorju će u početku biti prolazno malo kiše, ali može pasti i kraći pljusak lokalno praćen grmljavinom, izglednijom u Istri. Prema kraju dana prestanak oborina i razvedravanje. Bit će uglavnom mirno ili će prema otvorenom moru puhati tek slab vjetar, a temperatura stupanj dva niža od današnje na cijelom području.

PROGNOZA ZA KOPNO

Idućih dana na kopnu dosta sunca, ponegdje uz jutarnju maglu, osobito u nedjelju. U ponedjeljak uz jači dnevni razvoj oblaka lokalni pljuskovi u gorju, a mjestimice većinom malo kiše past će poslijepodne i u noći na utorak. Vjetar slab do umjeren, u nedjelju sjeverozapadni, a u utorak sjeverni i sjeveroistočni s kojim će biti svježije, ujutro i hladno, pri tlu moguće uz slab mraz.

PROGNOZA ZA MORE

Na Jadranu iznadprosječno toplo i pretežno sunčano, samo u ponedjeljak poslijepodne i utorak ujutro s više oblaka i vjerojatnijim pljuskovima u Dalmaciji, moguće i praćenim grmljavinom. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, sredinom tjedna prolazno bura, a potom južina krajem radnog tjedna.

Izdvojeno


Reci što misliš!