AKTUALNO / VIJESTI

KRENULE PRIJAVE

Raspisan Javni natječaj za financiranje programa udruga - nove kategorije su promocija nenasilja i programi na Foginovom

Raspisan Javni natječaj za financiranje programa udruga - nove kategorije su promocija nenasilja i programi na Foginovom

Javni natječaj za financiranje projekata udruga iz Proračuna Grada Karlovca za 2024. godinu otvoren je do 18. travnja, a sve detalje predstavile su pročelnice Dijana Kujinek i Draženka Sila Ljubenko.  Osim šest programskih područja koja su bila do sada, uvedena su i dva nova gdje će svoje projekte moći prijaviti udruge sa područja grada Karlovca.

Tako je ovogodišnjim natječajem obuhvaćeno osam programskih područja: Razvoj civilnog društva i podrška projektnim aktivnostima udruga, Grad za mlade, zatim Razvoj poljoprivrede i zaštita od ambrozije, Grad prijatelj djece, Udruge proistekle iz Domovinskog rata, Projekti i aktivnosti od interesa za grad Karlovac, dok su nova programska područja Za okruženje bez nasilja i Foginovo kupalište.
 
Za novo područje "Za okruženje bez nasilja" mogu javiti sve zainteresirane udruge koje će u svom programu ponuditi prevenciju svih oblika nasilja, koje će razvijati i potaknuti razvoj tolerancije, izgradnju kulture nenasilja, posebno internet nasilja. Programsko područje "Foginovo kupalište" odnosi se na aktivnosti za vrijeme ljetnih mjeseci kada je kupalište službeno otvoreno, a mogu se javiti udruge sa svojim jednokratnim aktivnostima, s programima za djecu, za mlade, kao i za osobe starije životne dobi kako bi to vrijeme što ljepše proveli na Foginovom kupalištu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prijave se i ove godine podnose isključivo u elektronskom obliku putem aplikacije SOM Natječaji.

Za Javni poziv koji raspisuje Grad Karlovac predviđeno je nešto više od 64 tisuće eura, što je za 10-ak tisuća eura više nego prošle godine. U tijeku su i javni pozivi za financiranje programa udruga u gradskim tvrtkama, te kada se zbroje sva sredstva, može se zaključiti kako će za projekte udruga predviđeno gotovo 190 tisuća eura.

Za potrebe informiranja zainteresiranih udruga, Grad će organizirati informativnu radionicu na kojoj će detaljnije predstaviti javni natječaj za financiranje udruga. Radionica će se održati 3. travnja s početkom u 18 sati u velikoj gradskoj vijećnici, uz direktan prijenos na YouTube kanalu Grada Karlovca.

Sve informacije o natječaju objavljene su na web stranici Grada Karlovca, a sva pitanja vezana uz ovaj Javni poziv mogu se postaviti isključivo elektroničkim putem, slanjem upita na adresu elektronske pošte:[email protected]
 

Izdvojeno


Reci što misliš!