AKTUALNO / VIJESTI

užas

Osumnjičeni priznao da su mu otac i brat pomogli premjestiti tijelo. Pretražuje se septička kod njegove kuće

Osumnjičeni priznao da su mu otac i brat pomogli premjestiti tijelo. Pretražuje se septička kod njegove kuće

Osumnjičenima za ubojstvo malene Danke Ilić (2) određen je pritvor nakon saslušanja, doznaju srpski mediji.


Nastavlja se potraga za tijelom ubijene Danke Ilić (2) koja je nestala prošlog tjedna u Banjskom polju kod Bora u Srbiji. Uhićena su dvojica muškaraca, radnika "Vodovoda" koji su priznali da su je kobnog dana udarili autom, zatim stavili na stražnje sjedalo auta i njezino tijelo odvezli na deponij. U međuvremenu su privedeni.

U pratnji specijalaca su dovedeni u Više javno tužiteljstvo u Zaječaru na saslušanje, koje im je naknadno odredilo pritvor.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Djevojčica je nakon nesreće još uvijek bila živa te se u jednom trenutku probudila. Jedan od osumnjičenih priznao je da je udavio djevojčicu.

Dvojac je ispitan isti dan kad je Danka nestala. "Nema objašnjenja zašto. Postavljali smo im pitanja, ali suvislo je to. Čovjek nema empatiju, nijednom gestom ne pokazuje da se kaje. Jako čudan profil osobnosti. Ni vozač ne pokazuje pretjerano kajanje, barem mi nismo primijetili. Ponašaju se kao da su zadavili mačku", otkrio je načelnik Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić.

S deponija na kojoj se tragalo za tijelom povukla se sva mehanizacija kao i patrole policije. Policija je fokus prebacila na novu lokaciju nedaleko od Banjskog polja.

Iz MUP-a su ranije istaknuli da se pretraga obavljala na centralnoj lokaciji blizu deponija na koju ih je ranije doveo jedan od uhićenih. No, tvrde da se ne mogu osloniti na njihove izjave. "U istrazi su toliko toga priznali, ali ne i lokaciju na kojoj je tijelo. Preciznije, rekli su više lokacija", poručili su iz policije.

D.D. priznao da su mu otac i brat pomogli da se riješi tijela

11.35 - Saslušanje jednog od osumnjičenog za Dankino ubojstvo trajalo je više od dva sata. D.D. je, prema navodima Blica, tužiteljstvu otkrio da je imao pomagače da skloni tijelo ubijene djevojčice s deponije.

Ministarstvo unutarnjih poslova službeno se oglasilo oko brata i oca osumnjičenog te su potvrdili da su uhićeni zbog postojanja osnovane sumnje da su osumnjičenom za teško ubojstvo dvogodišnje Danke Ilić pomoglo premjestiti tijelo s deponije u okolici Banjskog polja na nepoznatu lokaciju na teritoriju grada Bora.
Pretraga oko kuće osumnjičenog, provjerava se septička jama

11.00 - Policija se sprema nastaviti iskopavanje na jednom deponiju na Starobanjskom putu gdje je stigao bager i dva policijska vozila.

Policija pretražuje i teren iza kuće jednog osumnjičenog u Zlotu. Riječ je o šumovitom predjelu uz umanje gdje se nalazi nekoliko garaža i šupa. Prema pisanju Nove.rs, ispred kuće osumnjičenog D.D. stiglo je policijsko vozilo i cisterna za isušivanje sepktičke jame.

10.50 - Policija je privela oca i brata D.D., osumnjičenog za teško ubojstvo dvogodišnje Danke Ilić, jer sumnjaju da su pomogli premjestiti njezino tijelo da deponije iz okolice u Banjskom polju na za sada nepoznatu lokaciju.

Određeno im je zadržavanje do 48 sati, te će uz kaznenu prijavu biti privedeni Višem javnom tužiteljstvu u Zaječaru, potvrđeno je za Telegraf.
Gdje je tijelo? 'To je moja briga, odradio sam što je trebalo…'

10.00 - Načelnik Uprave kriminalističke policije Srbije Ninoslav Smolić potvrdio je da će u subotu policija opet pretražiti kuće osumnjičenih i širu okolinu. "Bit će pretražene septičke jame, ići ćemo i na grovlje. Ima dosta lokacija koje ćemo danas obići", poručio je, prenosi Blic.

Cmolić je na TV "Prvoj" rekao da je "vozač automobila ispričao svoju verziju priče "koja se poklapa sa suvozačem", no misterij je i dalje gdje je tijelo ubijene djevojčice.

"Vozač ne zna gdje je tijelo skriveno. Suvozač to zna, međutim, oni su razgovarali dva tri dana nakon toga, a ovaj mu je rekao: 'To je moja briga, ja sam odradio što je trebalo'", otkrio je Cmolić.

9.45 - Bratu i ocu jednog od osumnjičenih za ubojstvo Danke Ilić određeno je zadržavanje u policiji u Boru. Tamo su dovedeni u petak navečer, a nakon razgovora im je određeno zadržavanje do 48 sati, javlja Telegraf.

Osumnjičenima je već određen pritvor u trajanju od 30 dana. Srpski mediji navode da je D.D. u tužiteljstvu priznao zločin i ispričao detalje, dok se S.J. branio šutnjom.

Jedan od osumnjičenih priznao zločin

8.30 - Tijekom ispitivanja u tužiteljstvu, jedan od osumnjičenih za Dankino ubojstvo priznao je zločin, dok se drugi branio šutnjom.

"Osumnjičeni su saslušani u tužiteljstvu, a D.D. je u potpunosti priznao izvršenje kaznenog djela, dok se S.J. bratio šutnjom", navodi Tužiteljstvo, prenosi Telegraf.

Izdvojeno


Reci što misliš!