AKTUALNO / VIJESTI

odlazak načelnika

Šok u Splitu! Šef policije podnio ostavku: 'Moj sin je sudjelovao u teškom ozljeđivanju mladića'

Šok u Splitu! Šef policije podnio ostavku: 'Moj sin je sudjelovao u teškom ozljeđivanju mladića'

Pretučeni mladić zadobio je teške tjelesne ozljede opasne po život.

Načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić podnio je neopozivu ostavku jer je jedan od njegovih sinova sudjelovao u ozljeđivanju mladića u noći na subotu.

Smatra da je situacija u kojoj se našao kao otac nespojiva s profesionalnog ulogom načelnika policije, naveo je u priopćenju u kojem je obitelji ozlijeđenog mladića izrazio žaljenje i poželio njegovo brzo ozdravljenje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Ovim putem vas želim obavijestiti da sam podnio neopozivu ostavku na mjesto načelnika PU splitsko-dalmatinske. U noći s petka na subotu dogodio se sukob između više osoba u kojem je jedan mladić teško ozlijeđen, a o čemu je policijska uprava jučer izvijestila javnost.

S obzirom na to da je u ozljeđivanju mladića sudjelovao i jedan od mojih sinova, provođenje kriminalističkog istraživanja preuzeli su policijski službenici druge policijske uprave kako bi sve bilo istraženo maksimalno profesionalno, poštujući načelo institucionalne neovisnosti.

Iako ne postoji nikakav propust u smislu rukovođenja policijskom upravom niti sam se osobno ogriješio o zakon, smatram da je privatna situacija u kojoj sam se našao kao otac, nespojiva s mojom profesionalnom ulogom načelnika policijske uprave.

Vjerujem da je jedino ispravno da se trajno izuzmem od obavljanja rukovodećih funkcija unutar MUP -a. Pored svih napora za očuvanje sigurnosti, pored programa prevencije koje organiziramo i provodimo nemam moralno pravo ostati na čelu ove policijske uprave.

Stoga sam s današnjim danom podnio neopozivu ostavku na mjesto načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Zahvaljujem svim djelatnicima, kolegama i nadređenima na suradnji i korektnosti prethodnih godina i siguran sam da će razumjeti moju odluku.

Obitelji ozlijeđenog mladića izražavam žaljenje zbog ovakvog događaja i nadam se prije svega što skorijem ozdravljenju njihova sina", poručio je Marendić.

O svemu se oglasilo i Ministarstvo unutarnjih poslova koje je prihvatilo njegovu ostavku.

"Uvažavajući motive za takav postupak načelnika PU splitsko-dalmatinske, glavni ravnatelj policije Nikola Milina predložio je potpredsjedniku Vlade i ministru unutarnjih poslova dr. sc. Davoru Božinoviću prihvaćanje ostavke, što je i učinjeno. Poslove načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske do daljnjega će obavljati sadašnji zamjenik načelnika policijske uprave, Marko Srdarević", poručili su.

Podsjetimo, policija je oko tri sata ujutro u subotu dobila dojavu da ispred kluba u ulici Put Supavla u Splitu leži ozlijeđen muškarac. Prevezen je u Klinički bolnički centar Split iz kojeg su nam otkrili da je mladić zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

"Tijekom noći zaprimljen je na OHBP 23-godišnji pacijent bez svijesti s teškim ozljedama glave i mozga. Pacijent je odmah žurno neurokirurški operiran te je potom nastavljeno intenzivno liječenje. Nalazi se u životnoj opasnosti", poručili su iz bolnice u subotu.

Policija je navela da mladić ozlijeđen u fizičkom sukobu između dvije osobe. U tijeku je istraga, a o svemu je obaviješteno državno odvjetništvo.

Izdvojeno


Reci što misliš!