AKTUALNO / VIJESTI

VREMENSKA PROGNOZA

Kuhat ćemo se na čak 31 stupanj: Evo i gdje će biti najtoplije. A onda nam stiže promjena i novi šok

Kuhat ćemo se na čak 31 stupanj: Evo i gdje će biti najtoplije. A onda nam stiže promjena i novi šok

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pretežno sunčano, vrlo toplo, češće ustvari vruće

Nastavlja se stabilno i neuobičajeno toplo vrijeme za doba godine. I sutra u polju vedrine, pod utjecajem anticiklone, a promjena izgledna taman neposredno pred izbore.

Ujutro i prijepodne tako pretežno vedro, na moru lokalno moguće uz sumaglicu ili maglu, izgledniju u srednjoj Dalmaciji prema otvorenom moru jer će na Jadranu biti uglavnom mirno.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na kopnu pak vjetar slab do tek ponegdje umjeren jugozapadni. Jutarnja temperatura slična današnjoj - u unutrašnjosti oko 10 °C, samo u gorju ponegdje malo niža, a duž obale između 16 i 18 °C. Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pretežno sunčano, vrlo toplo, češće ustvari vruće. Uz slab do tek ponegdje umjeren jugozapadnjak i temperaturu od 30, 31 °C, ponegdje moguće čak i 32 °C, gotovo kao da je ljeto.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno sunčano, puno vedrine, tek ponegdje s visokim oblacima. I ovdje iznimno toplo za doba godine, nerijetko i vruće - oko 30 °C uz uglavnom slab jugozapadnjak. U Dalmaciji sunčano uz slab do tek ponegdje umjeren vjetar s mora. Na 27, 28 °C bit će idealno za šetnje i boravak na otvorenom, a najhrabriji možda i uskoče u more iako je ono temperature tek 17 ili 18 °C.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano i vrlo toplo. U gorju slab do umjeren, na udare povremeno i jak jugozapadnjak, a na moru uglavnom mirno, tek krajem dana slabo do umjereno jugo. Na cijelom području oko 26 °C, u gorskim predjelima lokalno moguće i nekoliko stupnjeva više.

Prognoza za kopno

I prvog dana novog tjedna nastavlja se neuobičajena toplina na kopnu uz umjeren i jak jugozapadnjak. Potom od utorka sve nestabilnije, kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom glavninom u noći na srijedu, a vjetar okreće na sjeverni. Manje toplo, a krajem dana osjetan pad temperature pa će na sam izborni dan biti svega 10-ak stupnjeva. Od četvrtka oborine rjeđe, tek mjestimice kiša iz zaostalih oblaka, ali ostaje svježe, ujutro i hladno.

Prognoza za more

Na Jadranu sunčano do utorka, ali sve vjetrovitije. Potom postupno naoblačenje, u noći na srijedu lokalno obilna kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom. Jako jugo krajem utorka okreće na buru, najprije na sjevernom dijelu, u srijedu i duž ostatka obale. Pritom će osjetno osvježiti - temperatura čak 10ak stupnjeva niža. Od četvrtka mirnije, ali ne posve stabilno - povremeno kiša ili poneki pljusak te i dalje svježe.

Izdvojeno


Reci što misliš!