AKTUALNO / VIJESTI

ZELENA TRANZICIJA

Aquatika uz Dan planeta Zemlje nastavlja svoj "Zeleni plan" - u prošlih godinu dana napravili su puno na bioraznolikosti i borbi protiv klimatskih promjena

Aquatika uz Dan planeta Zemlje nastavlja svoj

Povodom Dana planeta Zemlje koji se svake godine obilježava 22. travnja, Aquatika se osvrnula na proteklih godinu dana otkako je najavljen "Zeleni plan", odnosno brojne akcije koje poduzimaju u okviru zelene tranzicije, uz najavu budućih akcija.

Posebno vrijedni su novi prostori biološke raznolikosti - u tom segmentu uređeni su "vrtovi za pčele" na Trgu Aquatike i na zelenom krovu akvarija, kao i "hotel za kukce".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Organizirana su i brojna događanja s temom borbe protiv klimatskih promjena, a u sklopu Ljetne škole Aquatike mladi su educirani o važnosti reciklaže.

Radilo se i konkretno pa je smanjeno hlađenje i grijanje prostora, potrošnja vode u sanitarnim čvorovima, zamijenjena je rasvjeta u LED rasvjetu, čak se proizvodi i vlastiti kompost od organskog otpada iz caffe bara, a provodi se i zelena nabava te se u svakodnevnom poslovanju koristi reciklirani papir i registratori od recikliranog papira. Utječe se i na posjetitelje da smanje otpad pa su postavljene kutije za povrat letaka i brošura nakon razgleda akvarija, u suradnji sa HŽ-om promovira se korištenje javnog prijevoza za dolazak na lokaciju, a uspješno je dodatno smanjeno i korištenje jednokratne plastike u pakiranju suvenira.

Podsjetimo, Aquatika je i nositelj certifikata ISO 14001 koji donosi i prati provedbu normi koje se odnose na zaštitu okoliša. Certifikatom se potvrđuje da su uspostavljeni funkcionalni sustavi za upravljanje okolišem, koji sadržavaju točno definirane postupke te se negativni utjecaji svih poslovnih aktivnosti, koji mogu utjecati na okoliš, smanjuju se najmanju moguću mjeru.

(foto: Denis Stošić)
 

Izdvojeno


Reci što misliš!