AKTUALNO / VIJESTI

velika čast

Karlovački vatrogasci ugostili kolege iz CTIF-a, najveće strukovne udruge: "Dvojica naših vatrogasaca članovi su Komisije"

Karlovački vatrogasci ugostili kolege iz CTIF-a, najveće strukovne udruge:
JVP grada Karlovca

U Hrvatskoj od danas prvi puta boravi Komisija za spašavanje i nove tehnologije CTIF-a, i to u Karlovcu. CTIF je najveće svjetsko udruženje vatrogasnih i spasilačkih službi, a ova Komisija sastoji se od vatrogasnih stručnjaka iz cijelog svijeta koji se bave spašavanjem u prometnim nesrećama i novim tehnologijama u vatrogastvu vezanim za promet, upotrebu dronova i robota. Hrvatski članovi Komisije su i karlovački vatrogasci Mateo Trop i Tin Butala, javili su iz Javne vatrogasne postrojbe grada Karlovca.
 
- U Karlovcu će tijekom naredna četiri dana Komisija provesti edukacije i predavanja o spašavanju iz vozila na alternativna goriva, a Komisiji će u Rimac Automobili biti predstavljen vatrogasni robot za gašenje požara. Ovaj posjet i članstvo u Komisiji hrvatskom vatrogastvu omogućava pristup najnovijim informacijama i saznanjima, što direktno utječe i na unaprjeđenje vatrogasne struke, javili su vatrogasci.

Posjet Komisije, kažu, velika je čast i priznanje za karlovačko i hrvatsko vatrogastvo, posebice uoči 2. Croatia Rescue Challenge na kojem se očekuje prikaz vrhunskog znanja i spremnosti, ali i velik interes građana koji će pratiti natjecanje.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!