AKTUALNO / VIJESTI

POJAVILA SE SUMNJA

Na izborima nije dobio niti jedan glas, a glasao je za sebe! Kako je to moguće, nije mu glas dala ni supruga?!

Na izborima nije dobio niti jedan glas, a glasao je za sebe! Kako je to moguće, nije mu glas dala ni supruga?!
Patrik Macek/PIXSELL

Navodi da se radi o izbornom mjestu u zagrebačkom Španskom te da traži uvid u izborne listiće

Marko Milanović Litre, izborni kandidat na zajedničkoj listi Mosta i njegovih Suverenista, iznio je optužbe o izbornoj krađi i na Facebooku objavio da na izborima nije dobio ni jedna glas, čak ni vlastiti, kao ni svoje supruge. Štoviše, kaže da su mnogi rekli da su glasali za njega, čak da su mu slali i fotografije listića.

Na Facebooku je napisao: "Dragi prijatelji,Na biračkom mjestu 151. ŠPANSKO JUG, OŠ TITUŠA BREZOVAČKOG, došlo je do očitog kršenja izbornih prava. Moj osobni glas, koji sam dao sebi, nije zabilježen. Nije zabilježen niti glas moje supruge, ni desetak susjeda i prijatelja koji su mi rekli da su mi povjerili svoje glasove (od kojih mi je nekolicina poslala i fotografije ispravno popunjenih listića prije predaje).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naravno ja ne mogu kategorički tvrditi da je itko od njih glasao za mene kao ni to jesu li predali ispravno ispunjene glasačke listiće, ali ono što mogu sa stopostotnom sigurnošću tvrditi jest da sam ja ispunio glasački listić ispravno i takvog ga ubacio u glasačku kutiju.A predsjednik biračkog odbora, kada je upitan o ovome, samo je bahato odgovorio: 'Pa šta je sad njemu bitan taj jedan glas.'

Pa nije u pitanju samo taj jedan glas! Razmislite o mogućim posljedicama ako je u svakom od preko 200 biračkih odbora u VI. izbornoj jedinici u Zagrebu 'samo' jedan glas ukraden. To su stotine glasova! Na razini Hrvatske tisuće i tisuće. Sjetimo se primjera Generala Glasnovića, koji je izgubio mjesto u Saboru za samo 11 glasova. Možete li zamisliti razmjere ovakvog problema?Ovdje se ne radi o meni ni o jednom glasu više ili manje.

Ovo je problem svakog kandidata i svakog birača u ovoj zaokupiranoj državi. Kada se glasovi ne broje kako treba, 'Vlast proizlazi iz naroda' postaje prazna fraza.Jutros sam zatražio hitan i transparentan uvid u glasačke listiće s navedenog biračkog mjesta od DIP-a, na što su mi odgovorili "da rezultat sa zapisnika o radu biračkog odbora odgovara rezultatu koji je objavljen na mrežnim stranicama Državnog izbornog povjerenstva".

Ako se ne omogući transparentan pregled glasačkih listića, biti ću prisiljen poduzeti pravne korake protiv svih uključenih u izborni proces, počevši od biračkog odbora podizanjem kaznene prijave.Pozivam i vas, da ne šutite! Provjerite na izbori.hr je li vaš glas pravilno zabilježen bez obzira kome ste dali svoj glas. Ovo je borba za našu demokraciju, za transparentnost i za pravdu. Ne dopustite da prešućivanjem i ignoriranjem gaze po nama!

Izdvojeno


Reci što misliš!