AKTUALNO / VIJESTI

KREATIVCI

Mlada Karlovčanka Petra Ivanišević dovršava svoj prvi film "Lutka" uz mentorstvo Vinka Brešana i s Vlatkom Štamparom u glavnoj ulozi

Mlada Karlovčanka Petra Ivanišević dovršava svoj prvi film

Već je dogovoreno prikazivanje u kinu Tuškanac, a Petra se nada da će film moći vidjeti i Karlovčani u Edisonu.

Mlada Karlovčanka Petra Ivanišević ovih dana dovršava svoj prvi film u mentorstvu redatelja Vinka Brešana, i uz pomoć kolega Janka Tomašića iz Dubrovnika kao producenta, Marka Hodžića iz Zagreba kao direktora fotografije i Ivane Tramišak iz Krapinskih Toplica kao montažerke.

- Ja sam osmislila i napisala scenarij te režirala film, a svima nama to je ujedno diplomski rad na studiju filma, televizije i multimedije u sklopu Sveučilišta VERN, ističe Petra.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Žanr filma je komedija koja prati samački život uspješnog poslovnog čovjeka Igora, kojeg glumi poznati hrvatski stand up komičar Vlatko Štampar. Glavni lik nema prijatelja, obitelji niti ljubavni život, jedino što u životu ima je lutka koja je ostavština preminulih roditelja. S njom živi, razgovara i povjerava joj se. Lutka ismijava Igorov samački način života te njegove stavove o životu što rezultira njihovim zajedničkim odlaskom bračnom savjetniku. Uz Štampara, u glumačkoj ulozi pojavljuje se i Laura Šalov.

- Rad na filmu se bliži kraju, a nakon toga bismo ga voljeli poslati na što više filmskih festivala i prikazati što većem broju ljudi. To svakako uključuje i kina pa već imamo dogovorenu projekciju u zagrebačkom kinu Tuškanac, a svakako bih voljela da se mjesta za "Lutku" nađe i u našem kinu Edison, naglašava Petra Ivanišević.


Iako smo već naviknuti na lijepe vijesti iz svijeta filma kada su u pitanju mladi Karlovčani, Petra ipak nije za vrijeme školovanja bila dio mlade gradske filmske scene. 

- Ne, išla sam u Ekonomsko-turističku školu pa nisam imala doticaja s gimnazijskom videodružinom, a imala sam tada i neke druge interese, igrala sam odbojku, bavila se fotografijom... ljubav prema filmu razvila se na studiju.
 

Izdvojeno


Reci što misliš!