AKTUALNO / VIJESTI

NA DAN HITNE SLUŽBE

Tim helikopterske Hitne medicinske službe spasio život pacijentu iz Vojnića! Doletjeli iz Zagreba i brzom intervencijom prebacili ga u KBC Dubrava

Tim helikopterske Hitne medicinske službe spasio život pacijentu iz Vojnića! Doletjeli iz Zagreba i brzom intervencijom prebacili ga u KBC Dubrava
Facebook Perica Vucelić

Pacijent je sada pod budnim okom medicinskog osoblja KB Dubrava, gdje će primiti svu potrebnu njegu i terapiju, kaže ravnatelj.

Kolika je bila potreba za zračnim timovima Hitne medicinske službe pokazuju već prvi tjedni od uvođenja ovog sustava, a kako je objavio ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije Perica Vucelić, tim Helikopterske hitne medicinske službe (HHMS) Zagreb imao je prvu intervenciju u Vojniću gdje je zbrinuo hitnog pacijenta te ga pravovremeno prevezao u Kliničku bolnicu Dubrava na daljnje liječenje.

- Ovo je bila jedna od ukupno 61 hitne helikopterske intervencije od uspostave HHMS-a u Hrvatskoj, rekao je Vucelić te objasnio kako je tekla intervencija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Po primitku poziva, tim HHMS-a Zagreb odmah je krenuo na mjesto intervencije i pokazao svoju stručnost i brzinu u zbrinjavanju hitnog pacijenta. Pružili su pacijentu neophodnu hitnu medicinsku skrb te ga u najkraćem mogućem roku prevezli u KB Dubrava.

-  Zahvaljujući brzoj reakciji i stručnosti tima HHMS-a Zagreb te djelatnicima Medicinske prijavno-dojavne jedinice Karlovac koja je prepoznala potrebu za hitnim helikopterskim letom, pacijent je sada pod budnim okom medicinskog osoblja KB Dubrava, gdje će primiti svu potrebnu njegu i terapiju, kaže ravnatelj.


Dodaje da se nada da će se pacijent brzo oporaviti te je zahvalio zračnom timu na predanosti i profesionalnom pristupu, posebice na današnji dan, kad se obilježava Nacionalni dan hitne medicinske službe.

- Uspostavljanje HHMS-a predstavlja značajan napredak u poboljšanju zdravstvene skrbi i dostupnosti hitne medicinske skrbi svim stanovnicima Republike Hrvatske, naročito onima koji žive u udaljenim i teško pristupačnim regijama, rekao je Vucelić.

Izdvojeno


Reci što misliš!