AKTUALNO / VIJESTI

NEUGODNO!

Vozač karlovačkog Autotransporta krenuo voziti djecu na maturalac u Istru ali... Policijski test pokazao da ima alkohola u krvi

Vozač karlovačkog Autotransporta krenuo voziti djecu na maturalac u Istru ali... Policijski test pokazao da ima alkohola u krvi

Za profesionalne vozače vrijedi pravilo 0,0 promila!

Vozač karlovačkog Autotransporta jutros je trebao voziti autobus pun djece na maturalac u Istru, no kod vozača je prilikom redovne policijske kontrole utvrđeno prisustvo alkohola u krvi, piše portal N1.

Potvrdio je to i direktor karlovačkog autoprijevoznika Karlo Rukavina te rekao da dosad nisu imali slučaj poput ovoga, da nikad nije bilo problema s vozačem.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Vozač je bio na godišnjem, sad je puno izleta, vozača manjka kao i svugdje, morali smo napraviti nekakvu rotaciju, no to ga ne opravdava. Bio je upoznat s tim da će biti testiran od strane policije, istaknuo je Rukavina.

Na upit oko toga kakve će biti posljedice po vozača, direktor AT Karlovac je putem službenog priopćenja istaknuo sljedeće:


- Izražavamo duboko žaljenje zbog nedopustivog postupka našeg vozača. Želimo jasno istaknuti kako naše Društvo ima apsolutnu nultu toleranciju prema svakom obliku neprofesionalnog ponašanja naših zaposlenika. Čin vozača predstavlja izrazito tešku povredu radnih obveza te će se protiv vozača poduzeti odgovarajuće mjere kako bi se osiguralo da se ovakva situacija ne ponovi.

Kontinuirano radimo i obvezujemo se na uvođenje strožih pravila za sve zaposlenike po najvišim sigurnosnim standardima, kako bismo osigurali maksimalnu sigurnost svih naših korisnika. Zahvaljujemo na strpljenju i podršci dok poduzimamo sve potrebne korake kako bismo osigurali da se ovakvi incidenti više ne ponove.

Osobno sam kontaktirao ravnateljicu škole čim sa čuo za nemili događaj i prvenstveno sam se kao roditelj ispričao, a onda i kao odgovorna osoba Društva. Drago nam je da su po dolasku novog vozača i izvršenoj ponovnoj kontroli svi učenici sretno krenuli na planirano putovanje, navodi se.

Iz PU zagrebačke za N1 kažu da je vozač alkotestiran u sklopu redovite provjere vozača i vozila kojima se prevoze djeca. Bio je pozitivan na alkohol, rekli su nam.

Službeno je potvrđeno da je imao koncentraciju od 0,04 promila te je odmah isključen iz prometa.

Izdvojeno


Reci što misliš!