AKTUALNO / VIJESTI

VREMENSKA PROGNOZA

Stigla promjena vremena! Vrućina popustila, stigla kiša, evo što nas još očekuje

Stigla promjena vremena! Vrućina popustila, stigla kiša, evo što nas još očekuje
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

U ponedjeljak ujutro još može biti pljuskova u središnjoj Hrvatskoj. U Dalmaciji većinom sunčano i vruće, na sjevernom Jadranu vjetrovito

Izražena vrućina je popustila, lakše se diše, ali je razmjerno nestabilno kako se u našoj blizini, na sjevernom dijelu Sredozemlja nalazi jedan visinski vrtlog vlažnog i malo svježijeg zraka. Ta će se visinska ciklona tu zadržati prije nego sredinom tjedna ne krene na sjeveroistok kontinenta.

Ponedjeljak

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon kojeg lokalno izraženijeg pljuska na istoku zemlje i na širem karlovačkom području u nedjelju navečer, iz zaostalih oblaka još i tijekom ponedjeljka može biti pljuskova u središnjim predjelima Hrvatske. Koja kap kiše moguća i na sjevernom Jadranu. Puhat će umjeren sjeveroistočnjak, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana pojačana i jaka, pod Velebitom na udare olujna bura. Najniža temperatura između 16 i 18 Celzijevih stupnjeva, uz more oko 22-23 °C.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj sve manje oblaka, sve više sunčanih razdoblja, osobito prema sjeveru. Bit će uglavnom suho, mala šansa samo za neki kraći izolirani pljusak postoji oko Korduna i Banovine. Slab do umjeren sjeveroistočnjak, temperatura slična, oko 26-27 Celzija.


Na istoku djelomice, ponegdje i pretežno sunčano, tek tamo kasnije navečer može opet stići koji pljusak iz BiH u Posavinu, ali čini se manje izraženi. Ostaje vrlo toplo, između 27 i 29 stupnjeva.

U Dalmaciji većinom sunčano i vruće, ali u zaleđu, osobito prema sjeveru može biti jačeg razvoja oblaka pa i grmljavinskog pljuska, a koji može stići i do obale, vjerojatnije zadarske šibenske. Sjevernije bura, a prema jugu sjeverozapadnjak i jugozapadnjak.

Na sjevernom Jadranu vjetrovito s jakom burom, koja će doduše tjerati oblake, pa će biti više sunca. No, u gorju još ponegdje pretežno oblačno, koja kap kiše, a u Lici i grmljavinski pljusak. Temperatura oko 27-28 Celzija, u zaleđu između 20 i 24 stupnja.

Idućih dana na kopnu

U unutrašnjosti promjenjivo i nestabilno uz mjestimice kišu ili lokalne pljuskove praćene grmljavinom, češće i izglednije u srijedu. No, nakon toga šansa za kišu su znatno manje, a prevladavat će sunčane prilike, od petka uz temperature oko ili malo iznad 30 °C.

Idućih dana na moru

Na Jadranu slabljenjem bure raste vjerojatnost za pljuskove, s utorka na srijedu duž većeg dijela obale, no krajnji jug bi trebao ostati suh. Temperatura za nijansu niža, ali osim u srijedu ostaje vruće, osobito od četvrtka uz obilje sunca i vedrine.

Izdvojeno


Reci što misliš!