VIJESTI / KARLOVAC

PRIKUPILI PODATKE

Kao što su i najavili, Građanska inicijativa zabrinutih stanara Gaze i Zvijezde radove na Aglomeraciji prijavila Uredu europskog tužitelja

Kao što su i najavili, Građanska inicijativa zabrinutih stanara Gaze i Zvijezde radove na Aglomeraciji prijavila Uredu europskog tužitelja

- Sve ove zgrade će trebati ili rušiti i ponovno graditi ili konstrukcijski obnavljati zbog nestručno izvedenih radova na obnovi kanalizacije (koju nije trebalo niti obnavljati), tvrde u Inicijativi

- Inicijative oštećenih i zabrinutih građana gradskih četvrti Zvijezda i Gaza u Karlovcu, jučer su (četvrtak, 27. lipnja 2024.) podnijele prijavu uredu Europskog javnog tužitelja vezano za uočene nepravilnosti u provođenju projekta "Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Karlovac - Duga Resa", izvijestila je Građanska inicijativa koja okuplja stanovnike dijelova grada u kojima je došlo do oštećenja prilikom opsežnih radova na rekonstrukciji kanalizacije i vodovoda.

Kao što je javnosti već poznato, dodaju, "prilikom provođenja projekta Aglomeracije u Karlovcu došlo je do katastrofalnih razine oštećenja stare povijesne jezgre grada uslijed nestručnog izvođenja radova".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Po podacima samog poduzeća Vodovod i kanalizacija Karlovac, oštećena su 54 objekta ili 20 posto stambenog fonda karlovačke Zvijezde (povijesne jezgre grada iz 16 stoljeća). Najveća su oštećenja nastala u ulicama Kraševa i Klaićeva, gdje se izvodila potpuno nepotrebna zamjena gotovo novog kanalizacijskog kolektora, starog samo 27 godina, kažu u Inicijativi.

Dodaju da je na toj trasi teško oštećeno 9 od ukupno 12 zgrada koliko ih ima u tim ulicama, među kojima su i zgrade karlovačkog Veleučilišta, zgrada Ministarstva kulture - buduće sjedište Konzervatorskog odjela Karlovac, zgrada Karlovačke banke i brojne privatne kuće.


- Sve ove zgrade će trebati ili rušiti i ponovno graditi ili konstrukcijski obnavljati zbog nestručno izvedenih radova na obnovi kanalizacije (koju nije trebalo niti obnavljati), tvrde u Inicijativi te dodaju da su sve uočene nepravilnosti na provođenju projekta Aglomeracije u Karlovcu, građanske inicijative prikupile i uz pravnu pomoć svojeg odvjetnika prijavile uredu Europskog javnog tužitelja.

- Nakon podnošenja prijave EPPO-u, građanske inicijative nastavljaju od poduzeća Vodovod i kanalizacija Karlovac, kao nositelja projekta Aglomeracije, tražiti na uvid sve dokumente vezano za ovaj projekt, a posebno ugovor o osiguranju, jer se polica osiguranja, koju je imao izvođač radova, pokazala kao nevažeća tako da niti jedan oštećeni vlasnik iz takve police nje mogao namiriti oštećenja na svojoj zgradi, stoji još u priopćenju građanske inicijative.
 

Izdvojeno


Reci što misliš!