AKTUALNO / VIJESTI

Prilika

Dukat sljedeće školske godine stipendira pet maturanata koji se školuju za tehničara nutricionista i tehničara za mehatroniku

Dukat sljedeće školske godine stipendira pet maturanata koji se školuju za tehničara nutricionista i tehničara za mehatroniku

Svaki stipendist dobiva po stotinu eura mjesečno te polazi edukaciju

Do nedjelje se zaprimaju prijave na natječaj Dukata za stipendiranje, a u školskoj godini 2024./25. Dukat i KIM dodjeljuju stipendije za pet maturanata dviju karlovačkih srednjih škola – tehničar nutricionist u Prirodoslovnoj školi Karlovac i tehničar za mehatroniku u Tehničkoj školi Karlovac i nema kvota za pojedini smjer.

Ukupno u toj školskoj, odnosno akademskoj godini Dukat dijeli 15 stipendija – još po pet za maturante sa zagrebačkog područja i za studente.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Dukatov i KIM-ov program stipendiranja maturanata obuhvaća čitav niz aktivnosti koje učenike pripremaju za rad u industrijskom okruženju i daju im osnovna znanja iz područja proizvodnje, kvalitete i održavanja. Stipendisti se tako upoznavaju s odjelima proizvodnje, kvalitete i održavanja kroz takozvane job shadowing aktivnosti vezane uz pozicije operatera linije, laboranta i servisera – navode iz Dukata.

Nastavljaju da stipendistima omogućuju i razvoj takozvanih mekih vještina potrebnih za ulazak na tržište rada kao što su edukacija kako se pripremiti za razgovor za posao i samouvjereno predstaviti pred publikom.


- Svaki od pet maturanata za vrijeme trajanja programa prima stipendiju od stotinu eura mjesečno – dodaju.

Izdvojeno


Reci što misliš!