AKTUALNO / VIJESTI

Upozorenje

Većina ljeti odmara, no tada počinje sezona provala – policija izdala preporuke zaštite imovine

Većina ljeti odmara, no tada počinje sezona provala – policija izdala preporuke zaštite imovine
Pixabay.com

Savjetuje se na temelju dosadašnjih iskustava "i poznajući stil i navike kradljivaca"

Policijska uprava karlovačka je izdala preporuke kako zaštiti imovinu za ljeta na temelju dosadašnjih iskustava "i poznajući stil i navike kradljivaca".

Tako je navela, između ostaloga, da uvijek valja zaključavati vrata doma, prozora i balkona, da se ne ostavljaju uz kuću predmeti koji omogućuju lakše penjanje kao što su ljestve ili sanduci, da se koriste takozvane špijunke radi motrenja posjetitelja, da se ugradi dodatna zaštita na prozore, da se obilaze prijatelji i rođaci koji žive sami, da se ne drži novac na kuhinjskim policama, pod jastukom, među rubljem i slično te da se ne drže zajedno novac i kreditne kartice, a posebice ne s PIN brojevima. Policija također savjetuje da se ne razglašava da se nekamo putuje i da je stigla plaća, da su kupljeni kućanski uređaji ili da je ušteđena veća svota novca. Ne preporuča se samostalan lov na provalnika jer može biti naoružan.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Što se tiče vozila, također se preporuča zaključavanje i za najkraćeg odsustva, parkiranje u garaže, zatvaranje vrata i potpuno zatvaranje prozora, da se ne ostavljaju ključevi u vozilu bez nadzora...

- U slučaju da ste oštećeni kaznenim djelom odmah pozovite policiju, a u svom domu ništa ne spremajte i ne dirajte kako ne biste uništili korisne tragove koji mogu pomoći otkrivanju provalnika – poručuje policija.

Izdvojeno


Reci što misliš!