AKTUALNO / VIJESTI

KAKVOĆA VODA

Detaljno istraživanje kakvoće mora, rijeka i jezera u Hrvatskoj! U Karlovačkoj županiji obrađeno 8 kupališta, 4 su izvrsna, a 4 dobra

Detaljno istraživanje kakvoće mora, rijeka i jezera u Hrvatskoj! U Karlovačkoj županiji obrađeno 8 kupališta, 4 su izvrsna, a 4 dobra

U Karlovcu su ove godine izvedena tri uzorkovanja, dva puta rezultat je bio dobar, a jednom izvrstan.

Na ovom linku možete tijekom cijele godine, dakako posebno tijekom ljetne sezone, provjeravati kakvoću voda u Hrvatskoj - bilo da je riječ o moru, rijekama ili jezerima. 

Gotovo tisuću hrvatskih kupališta uključeno je u redovne provjere, a među njima je i osam u Karlovačkoj županiji. Zasada ih četiri ima izvrsnu, a četiri dobru ocjenu - uz te dvije još su tu i jedva prolazna zadovoljavajuća te nezadovoljavajuća.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jedino karlovačko kupalište u istraživanju je Foginovo kupalište na Korani - ono trenutno ima ocjenu "dobro", a konkretnije je kakvoća vode bila izvrsna na uzorku od 5. lipnja te dobra na uzorcima od 17. lipnja i 26. lipnja. 

Dobru kakvoću vode imaju i tri kupališta na širem ozaljskom području - Gradsko kupalište na Kupi u Ozlju, Kupa u Jurovu na samoj granici sa Slovenijom te Dobra na Grdunu. 


Najvišom ocjenom - izvrstan - ocijenjena su, pak, dva kupališta na Mrežnici, na Gradskom kupalištu u Dugoj Resi te Mrežnički Brig, zatim Sabljaci u Ogulinu te Korana na Gradskom kupalištu u Slunju.

Za ovu sezonu i većina morskih kupališta ima ili izvrsne ili barem dobre ocjene - tek ih je šest zasad u kategoriji "zadovoljavajuće". Ipak, prošle godine situacija je bila lošija, jer je ocjenu nezadovoljavajuće dobilo čak 11 jadranskih odredišta - čak šest ih je u Primorsko-goranskoj županiji koja je inače često odredište turista iz Karlovačke županije (tri u Novom Vinodolskom, jedno u Rijeci, jedno na Krku (Dobrinj) i jedno u Crikvenici. 

Četiri kupališta s nezadovoljavajućom kakvoćom vode su u Dubrovačko-neretvanskoj županiji (dva kupališta u samom Dubrovniku te po jedno u Pločama i Župi Dubrovačkoj), a jedno je u Splitsko-dalmatinskoj županiji (Đardin u Kaštel Starom).

Izdvojeno


Reci što misliš!