AKTUALNO / VIJESTI

udarni vikend

Gužve na cestama prema moru, prometna na A-1 kod Bosiljeva, medvjed kod Delnica, a policija provodi akciju na 4 mjere

Gužve na cestama prema moru, prometna na A-1 kod Bosiljeva, medvjed kod Delnica, a policija provodi akciju na 4 mjere
Luka Stanzl/PIXSELL

Poštujte prometne propise i naoružajte se strpljenjem.

Od jutra su gužve na svim cestama koje vode prema moru. Između čvorova Novigrad na Dobri te Bosiljeva dogodila se prometna nesreća. HAK je vozače upozorio jutros da je kod Delnica na autocesti viđen medvjed.

- Magla smanjuje vidljivost mjestmice u Lici, a u ostalom dijelu zemlje vozi se uz povoljne vremenske uvjete. Pojačan je promet na cestama u smjeru mora osobito na autocestama A1 Zagreb-Ploče-Karamatići, A2 Zagreb-Macelj, A6 Rijeka-Zagreb, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici te na ulasku u Hrvatsku kod Maclja. Vozače pozivamo da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- A1 Zagreb-Ploče-Karamatići: - pojačan je priljev vozila na naplati Lučko te između čvorova Lučko i Bosiljevo II u smjeru mora, vozi se u koloni u pokretu uz povremene zastoje između naplate Lučko i čvora Donja Zdenčina u smjeru mora; prometna nesreća je na 60.km između čvorova Novigrad i Bosiljevo 1 u smjeru Dubrovnika. Vozi se po dva prometna traka usporeno u koloni.

A2 Zagreb-Macelj: zbog povećanog priljeva vozila kolona na naplati Trakošćan u smjeru Zagreba duga je oko 1,5 km i nastavlja se u Sloveniju.


Policija je jučer poslala upozorenje i savjete vozačima. Najavili su i veliku akciju u prometu tijekom vikenda.

Aktivnosti će se provoditi na svim važnijim cestovnim pravcima koji iz unutrašnjosti vode prema moru, kao i na prilazima većim turističkim središtima, a najveća pozornost posvetit će se autocestama i važnijim državnim cestama.

Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu koji "iskaču" iz normalnog prometnog toka ili grubo krše prometne propise zbog kojih se događaju prometne nesreće s najtežim posljedicama, odnosno čine prekršaje iz tzv. skupine "četiri glavne ubojice u prometu" - vožnja pod utjecajem alkohola, kretanje brzinama većima od dopuštenih, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela, ali i prekršaji motociklista", objavila je policija.

Izdvojeno


Reci što misliš!