AKTUALNO / VIJESTI

PERFORMANS

Umjetnici Vlasta Delimar i Milan Božić u subotu izvode poseban performans u "Centralu" - možda označi i novi početak?

Umjetnici Vlasta Delimar i Milan Božić u subotu izvode poseban performans u

Umjetnici Vlasta Delimar i Milan Božić izvest će u subotu performans u hotelu/kavani Central, s početkom u 19:30 sati, uz ulaz za sve zainteresirane iz Samostanske ulice. 

Ovim nastupom umjetnici će se osvrnuti na povijest Centrala, ali i značajnu Karlovčanku Dragojlu Jarnević te čitati dijelove Markiza de Sada koji se odnose na važnost stvaranja i razaranja te kako teatar može posredovati i biti društveno angažiran uz problematiku trenutnog stanja hotela Central. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ulazak u devastirani prostor kavane Central istovremeno je uzbudljiv i tužan moment. Uzbudljivo je što se duh kavane kao arhitektonski prostor dobro definiran prošlim  događajima još uvijek dobro osjeti. Tužno je gledati prašinu koja koprenasto prekriva cijeli prostor.

Zatvaranjem, prostor kavane izgubio je svoju nekadašnju funkciju ali ne i svoju povijest te čeka milost da mu se vrati prvobitni smisao, dostojanstvo postojanja. Pokušajem revitalizacije kroz umjetnički čin i reakcijom na ugroženost ovog prostora, očekuje se neki novi početak.


S obzirom da je zgrada u prilično devastiranom stanju performans će se odvijati uz ograničen pristup publici uz posebnu regulaciju.

Projekt je financiran sredstvima Ministarstva kulture i medija Republika Hrvatske.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!