AKTUALNO / VIJESTI

ZASLUŽENA PRIZNANJA

Vatrogascu stradalom na Borlinu i kolegi koji ga je spasio uručene Medalje županice za hrabrost i humanost

Vatrogascu stradalom na Borlinu i kolegi koji ga je spasio uručene Medalje županice za hrabrost i humanost

Riječ je o trinaestom i četrnaestom dobitniku ovog priznanja.

Denis Buturajac, koji je teško ozlijeđen dok je 28. svibnja gasio požar u kući na Borlinu, i njegov kolega Tomislav Hribljan, koji ga je potom izvukao iz pogibelji – dobili su medalju županice za hrabrost i humanost.

„Svi smo pratili što se dogodilo, bili smo u kontaktu. Ove medalje su minimum, da vam se zahvalimo za ovo, ali i za sve što činite. Stalno ste angažirani, od požara, prometnih nesreća, poplava. Toliko puta ste se našli u nevolji i druge spašavali iz nevolje. Vi ste zaista naši junaci! Hvala je premalo za sve što činite ne samo u Karlovačkoj županiji nego u cijeloj Hrvatskoj!“, poručila je vatrogascima županica Martina Furdek Hajdin.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Denisu Hribljanu medalju je uručila županica, a Tomislavu Hribljanu zamjenica žuapnice Vesna Hajsan Dolinar, ujedno i načelnica Stožera civilne zaštite Karlovačke županije.

Obojica pripadnika Javne vatrogasne postojbe grada Karlovca zahvalila su na ovom priznanju.


„Hvala svima koji su se brinuli i koji su pomogli da moje zdravstveno stanje bude bolje. Hvala za medalju, jako je lijep osjećaj“, rekao je Denis Buturajac.

„Zahvaljujem županici, puno mi znači“, istaknuo je Tomislav Hribljan.

Medalja župana, kao posebno prizanje za humanost, izvrsnost i promicanje vrijednosti Karlovačke županije, dodjeljuje se od 2019. godine, i do sad ju je dobilo 14 osoba.

Izdvojeno


Reci što misliš!