AKTUALNO / VIJESTI

USPJEŠNA GODINA

Kino Edison u ponedjeljak na 1. rođendan od obnove cijeli dan poklanja građanima besplatne filmove za sve uzraste

Kino Edison u ponedjeljak na 1. rođendan od obnove cijeli dan poklanja građanima besplatne filmove za sve uzraste

U prvoj godini rada Edison bilježi lijepu brojku od oko 60.000 posjetitelja.

U ponedjeljak, 9. rujna, Kino Edison poziva sve zainteresirane građane da proslave obljetnicu ponovnog otvorenja kultnog karlovačkog kina.

Prošle godine tijekom Dana otvorenih vrata 9. i 10. rujna oko 5.000 posjetitelja razgledalo je zgradu Kina Edison. Od tada Edison broji preko 47.000 posjetitelja na kino projekcijama i preko 13.000 sudionika na brojnim ostalim događajima - konferencijama, stručnim skupovima, festivalima, i sl. Dakle, ukupan broj posjetitelja u prvoj godini rada prelazi 60.000 što je zaista lijepa brojka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim raznovrsnog filmskog programa, ovo prvo VR kino u Hrvatskoj tijekom prve godine rada postalo je organizator i suorganizator važnih događaja iz područja hrvatske kinematografije poput Dana hrvatskog filma i Škole medijske kulture, organiziralo je festival kaskaderstva koji se po prvi puta organizirao izvan granica SAD-a, kao i mjesečne cikluse svjetskog filma i kulture tijekom kojih se posjetitelji nisu upoznali samo s kinematografijom država s raznih krajeva svijeta, već i uživati u gastronomiji, tradicionalnoj glazbi, radionicama i predavanjima.

Obljetnica otvorenja obilježit će se prezentacijom predviđenom za 10:00 sati. Od 12:00 do 14:30 sati u Maloj dvorani svakih pola sata prikazivat će se autorski dokumentarni filmovi nastali tijekom projekta revitalizacije Kina Edison, a u 16:00 i 17:00 sati bit će prikazani VR filmovi.


U Velikoj dvorani, animirani film „10 života“ je na rasporedu u 16:30 sati, a film „Povedi me na Mjesec“ u 19:00 sati. Posebno za nositelje Loyalty iskaznice, film „Bubimir Bubimir“ bit će prikazan u Maloj dvorani u 18:00 te u 21:00 sat. Ulaz na sve navedene projekcije je besplatan, a ulaznice je potrebno preuzeti na blagajni Kina Edison.

Izdvojeno


Reci što misliš!