SPORT

ODLIČAN NASTUP

Strijelci karlovačkog Policajca prvaci države u gađanju VK pištoljem - osvojili su i još tri srebrne medalje

Strijelci karlovačkog Policajca prvaci države u gađanju VK pištoljem - osvojili su i još tri srebrne medalje

Strijelci karlovačkog Policajca osvojili su naslov prvaka Hrvatske u disciplini gađanja VK pištoljem (10+10 hitaca sa 25 metara) na Prvenstvu Hrvatske u gađanju VK pištoljem i revolverom po serijskom programu, održanom u Zagrebu. Uz to, osvojili su i tri srebrna odličja, dva u pojedinačnoj i jedno u ekipnoj konkurenciji.

U disciplini gađanja sa 25 metara VK pištoljem 10+10 hitaca Karlovčani su "upucali" 552 kruga te tako osvojili zlatna odličja i titulu prvaka države. Drugo mjesto pripalo je Vodicama sa 549, a treće Istri iz Marčane sa 547 krugova. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U pojedinačnom dijelu natjecanja, među 113 strijelaca, pobijedio je Marino Galić iz zagrebačkog SK Špiro sa 190 krugova, a čak je pet strijelaca imalo 189 krugova - među njima i Vlado Cindrić i Slavko Matanić iz Policajca. O medaljama je tako odlučivalo dodatnih pet hitaca nakon kojih je Vlado Cindrić osvojio srebro, a Matanić zauzeo 5. mjesto. Matija Cindrić u nešto je skromnijem danu zauzeo 53. mjesto, no i time je pridonio osvajanju momčadskog zlata. 

U disciplini gađanja sa 25 metara pištoljem i revolverom po 15 hitaca, ekipno su "policajci" zauzeli drugo mjesto sa 836 krugova, četiri manje od prvoplasiranog osječkog SK Metak, dok su treće bile Vodice. Pojedinačno je opet odlučivalo raspucavanje - prvak države postao je Sen Bele iz zagrebačkog Frankopana sa 289 krugova, dok su po 288 "upucali" naš Slavko Matanić i Zoran Horvat iz čakovečkog SK Mihovil. U dodatnom raspucavanju Matanić je bio bolji te tako uzeo srebro, dok je Čakovčaninu pripala bronca. 

Izdvojeno


Reci što misliš!