AKTUALNO / VIJESTI

zločin bez kazne

Karlovački sud zatvorio "dosje" ratnog zločinca koji se skrivao u Srbiji - ubio je sedam žena, a za to nije nikada odgovarao

Karlovački sud zatvorio
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Nikola Zagorac bio je osuđan zbog masakra u Širokoj Kuli 1991. godine, za što je bio osuđen na 20 godina zatvora. Preminuo je na slobodi.

Nikola Zagorac, ratni zločinac odgovoran za pokolj u Širokoj Kuli 1991. godine, zbog čega je u odsutnosti 1994. godine osuđen na 20 godina zatvora nikada neće odgovarati za strahote koje je počinio. Nakon što se godinama skrivao od hrvatskog pravosuđa on je preminuo u Republici Srbiji. O tome je 5. rujna Županijski sud u Karlovcu dobio potvrdu i uložio je u "otvoreni" spis koji je potom trajno zatvoren, javlja Jutarnji.hr.

- Obustavlja se postupak izvršavanja kazne zatvora protiv osuđenika Nikole Zagorca, sina Jovana, rođen 26. 4. 1952. u Metku, Općina Gospić, zbog smrti zatvorenika - naveo je u rješenju sudac izvršenja Županijskog suda u Karlovcu Ante Ujević.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jutarnji podsjeća da je presudom Županijskog suda u Gospiću od 16. lipnja 1994. Nikola Zagorac u odsutnosti proglašen krivim jer je tijekom rujna i listopada 1991. u Širokoj Kuli nedaleko Gospića kao pripadnik četničkih formacija i milicije tzv. SAO Krajine iz automatskog pješačkog naoružanja pucao po civilnim objektima, ograničavao kretanje civilnom stanovništvu, a 13. listopada 1991. zapaljivom tromblonskom minom zapalio kuću u podrumu Dane Oreškovića u kojoj su se nalazili civili. Pritom je pucao po civilima, pri čemu je ubijeno njih osmero, od čega sedam žena.

Opširnije pročitajte na Jutarnji.hr.

Izdvojeno


Reci što misliš!