SPORT

LAK PROLAZ

Karlovački bejzbolaši s glatkih 4-0 u pobjedama protiv Varaždinaca ušli u finale prvenstva države - suparnika još čekaju

Karlovački bejzbolaši s glatkih 4-0 u pobjedama protiv Varaždinaca ušli u finale prvenstva države - suparnika još čekaju

Bejzbolaši karlovačke Olimpije očekivano su potvrdili ulazak u finale prvenstva Hrvatske, nakon što su u polufinalnoj seriji s varaždinskom Vindijom slavili s glatkih 4-0 u pobjedama. 

Doduše, ovog vikenda u Varaždinu bilo je puno zanimljivije nego u Karlovcu, gdje su naši bejzbolaši lako slavili sa 10:0 i 11:1. U Varaždinu je domaća Vindija pružila puno bolji otpor, no u obje utakmice ipak je prevladala kvaliteta karlovačkog sastava.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U jučerašnjem susretu bilo je neizvjesno sve do same završnice, Olimpija je vodila sa 2:1, no onda su u posljednjem inningu Karlovčani osvojili četiri poena i poveli sa 6:1, što je bio i konačan rezultat susreta.

Danas su, pak, utakmicu sjajno otvorili napadi obje momčadi, dok su pitcheri i ostatak obrane krenuli loše - već nakon prvog inninga bilo je 4:3 za Olimpiju, a nakon drugog 6:5. Potom su se karlovački bejzbolaši odvojili na 10:5 i činilo se da će mirno dovršiti susret, no Varaždinci su uspjeli još jednom malo zakomplicirati stvari i u osmom inningu došli na 10:9. Ipak, u posljednjem inningu još jedan bod osvojila je Olimpija, a domaći su ostali praznih ruku te su karlovački bejzbolaši sa konačnih 11:9 izborili finale.


A, na finale će čekati dva tjedna, kao i na suparnika s kojim će se tamo sastati. U drugoj polufinalnoj seriji između Zagreba i splitske Nade, naime, rezultat u pobjedama je 2-2. Peta utakmica igra se ove nedjelje u Zagrebu, no ukupnog pobjednika dobit ćemo tek narednog vikenda u Splitu kada su na rasporedu šesta i eventualna sedma utakmica.

Izdvojeno


Reci što misliš!