AKTUALNO / VIJESTI

POLICIJSKA "ŽETVA"

Pijani 23-godišnjak s ukinutom vozačkom pretjecao na punoj liniji, pa ignorirao policiju koja ga je htjela zaustaviti! Cijeli vikend pun prometnih prekršaja

Pijani 23-godišnjak s ukinutom vozačkom pretjecao na punoj liniji, pa ignorirao policiju koja ga je htjela zaustaviti! Cijeli vikend pun prometnih prekršaja
ilustracija - Ivica Galovic/PIXSELL

Pilo se i vozilo, nemilosrdno gazilo po gasu dok su po "posebnom tretman" prošlo oni kojima je nizanje prometnih prekršaja uobičajeno...

- Tijekom proteklog vikenda od 20. do 22. rujna na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja, izvijestila je danas policija.

Utvrđeno je 213 prekršaja, a od toga se 23 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 72 na prekoračenje brzine kretanja vozila, 30 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te pet na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tijekom noći sa subote na nedjelju uhvaćena su čak tri višestruka počinitelja prometnih prekšaja koji su ekspresno završili i na sudu. U policiji su objasnili o čemu se radi, ali i koje su sankcije.

- Policijski službenici su u Gornjem Pokupju, Ozalj, utvrdili da neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,98 promila upravlja 60-godišnjak. Nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu od 2.910 eura i devet mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom.
 
Zatim u Grabovcu, općina Rakovica, policijski službenici utvrdili da osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka s ukinutom vozačkom dozvolom i pod utjecajem alkohola od 2,16 promila upravlja 23-godišnjak. Također se nije zaustavio na znak policijskog službenika i pretjecao je drugi osobni automobil preko pune linije. Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, novčanu kaznu od 1.950 eura i 12 mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom.
 
Osim toga su i u Ogulinu policijski službenici utvrdili da 28-godišnjak upravlja osobnim automobilom ogulinskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,57 promila. Nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu od 1.320 eura i tri mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilom.


- Danas je na Općinski sud uz optužni prijedlog doveden 55-godišnji višestruki počinitelj prometnih prekršaja. Policijski službenici su ga prilikom nadzora prometa, u nedjelju 22. rujna u prijepodnevnim satima, zaustavili u Karlovcu. Utvrdili su da upravlja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, s oduzetom i ukinutom vozačkom dozvolom pod utjecajem alkohola od 2,42 promila što je ujedno i najveća izmjerena koncentracija alkohola. Također kod sebe nije posjedovao prometnu dozvolu niti osobnu iskaznicu. Nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu u iznosu od 3.310 eura i 12 mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom, kažu još u policiji.
 
Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 171 km/h na autocesti A1, Karlovac, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 100 km/h.

Izdvojeno


Reci što misliš!