AKTUALNO / VIJESTI

veliki obrat

Burna promjena vremena: Pada temperatura, bit će pljuskova, moguće i pijavice

Burna promjena vremena: Pada temperatura, bit će pljuskova, moguće i pijavice

U središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj poslijepodne i dalje prevladavajuće oblačno, tek rijetko uz malo raskinute naoblake, a bit će i ponešto suhih sati, posebno na sjeverozapadu

Petak je obilježila izražena južina s kojom je temperatura zraka na istoku unutrašnjosti porasla i iznad 30 stupnjeva. U subotu pravi obrat - s premještanjem frontalnog poremećaja naglo će stići puno hladniji zrak pa će promjena mjestimice biti praćena burnim procesima.
SUBOTA

Prijepodne već u većini predjela umjereno i pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, ponegdje i obilnijim pljuskovima, prvo na zapadu zemlje. U unutrašnjosti će zapuhati sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu će jugo malo oslabjeti i okretati na jugozapadni, potom i sjeverozapadni vjetar. Na moru su moguće i pijavice. Jutarnja temperatura od 14 do 19 °C, na Jadranu od 19 do 23 °C.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj poslijepodne i dalje prevladavajuće oblačno, tek rijetko uz malo raskinute naoblake, a bit će i ponešto suhih sati, posebno na sjeverozapadu. Navečer još svježije. U Slavoniji, Baranji i Srijemu oblačno i kišovito. Ponegdje će pasti i obilnija kiša i to u razmjerno kratko vrijeme. Navečer će sjeverni i sjeverozapadni vjetar jačati, a s njim će i znatno osvježiti u odnosu na današnji dan, i za više od 10-ak stupnjeva.

U Dalmaciji će sjeverozapadni i sjeverni vjetar naglo zamijeniti jugo, a uz promjenljivu naoblaku bit će mjestimične kiše, često i nevera, prvo na sjeveru, zatim prema večeri i prema jugu. Najviša temperatura između 23 i 27 °C. Na zapadu zemlje kiše će u drugom dijelu dana biti tu i tamo, vjerojatnije u gorju, a na moru ponovno u večernjim satima. Pozornost treba posebno staviti na buru koja će dosta naglo zapuhati i u dosta krajeva olujnom jakošću, osobito podno Velebita. S burom će i naglo osvježiti.


IDUĆIH DANA NA KOPNU

Već u nedjelju u unutrašnjosti postupno razvedravanje sa zapada, no bit će i prilično vjetrovito, osobito na oblačnijem istoku gdje će kiše još biti tijekom prijepodneva. Početkom tjedna suho i uz dosta sunčanih sati. Treba računati na svježa jutra. Od srijede ponovno promjenljivije.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu također drugo dio tjedna promjenljiviji, a za detalje treba još pričekati. Izvjesno je da će od nedjelje do utorka biti suho. Pritom će nedjelja biti vrlo vjetrovita uz jaku i olujnu pa treba računati na prometna ograničenja. Početkom tjedna će slabjeti. Za kraj još jednom napomena na sutrašnju naglu promjenu vremena pa prilagodite aktivnosti.

Izdvojeno


Reci što misliš!