AKTUALNO / VIJESTI

KORISNA AKCIJA

Tijekom tjedna Policijska uprava karlovačka i tvrtka Jumicar provodili edukaciju djece o sigurnosti u prometu

Tijekom tjedna Policijska uprava karlovačka i tvrtka Jumicar provodili edukaciju djece o sigurnosti u prometu

Policijska uprava karlovačka i tvrtka Jumicar su i ove godine u sklopu preventivnih aktivnosti u više osnovnih škola u Karlovačkoj županiji proveli edukaciju djece o sigurnosti u prometu.
 
Ovaj tjedan su učenici prošli obuku o cestovnom prometu, prvoj pomoći, vatrogasnu radionicu te radionicu prometne policije i kroz igru utvrdili mnogo važnih lekcija. Program se sastojao iz dva dijela,  teorijskog i praktičnog. U teorijskom dijelu učenici su kroz interaktivno predavanje učili o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu nakon čega djeca su izašla na školsko igralište gdje ih je dočekao veliki mobilni prometni poligon.
 
Cilj ove aktivnosti je prvenstveno edukacija djece o pravilnom i kulturnom ponašanju u prometu. Sudjelovanjem u ovom programu edukacije, učenike se kvalitetnije priprema za sigurno kretanje u cestovnom prometu. Djeci su ukazana prometna pravila te je provedena prometna edukacija na temu sigurnog kretanja pješaka, vožnje na biciklima i vožnje u motornim vozilima. Također im je ukazana i važnost korištenja sigurnosnog pojasa te zaštitne kacige.

Program prometne kulture za najmlađe jedan je od edukacijskih koncepata namijenjen za djecu nižeg osnovnoškolskog uzrasta o sigurnosti u cestovnom prometu, a održan je u osnovnim školama sa svojim područnim školama i to u: OŠ "Žakanje", OŠ „Netretić“, OŠ „Draganić“, OŠ “Antun Klasinc” Lasinja i u OŠ „Slava Raškaj“ Ozalj, zatim u OŠ „Eugen Kvaternik“ Rakovica, OŠ „Slunj“ i  OŠ „Cetingrad“ nakon čega u OŠ „Plaški“ i OŠ „Josipdol“ te naposlijetku u OŠ "Ivane Brlić Mažuranić" Ogulin i "Prvoj osnovnoj školi Ogulin".

Izdvojeno


Reci što misliš!