AKTUALNO / VIJESTI

VREMENSKA PROGNOZA

Još smo u središtu ciklonalnog vrtloga koji nam je donio kišu! Danas još oblačno, ali manje tmurno

Još smo u središtu ciklonalnog vrtloga koji nam je donio kišu! Danas još oblačno, ali manje tmurno
foto ilustracija

Od nedjelje uglavnom suho, sunčana razdoblja, a obilje sunca očekuje se početkom idućeg tjedna

Još danas se nalazimo u središtu ciklonalnog vrtloga uz dosta vlažnog zraka, ali će frontalni poremećaji ipak već napuštati naše krajeve.

No, znači to opasne pa i iznimno opasne vremenske prilike za prvi dio petka na Jadranu i područjima uz njega.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

PETAK

Kiša tijekom iduće noći jaka opet oko Istre i Kvarnera, ali ubrzo se glavnina oborina premješta u Dalmaciju, osobito njeno zaleđe. Lokalno je na jugu moguće i preko 100 l/m2. Rano ujutro još posvuda i kišovito i vjetrovito. Prolazno jak sjeverac na kopnu, olujna škura bura na sjevernom Jadranu, a južnije jako jugo i oštro. No, tijekom prijepodneva oborine brzo posustaju, a čak će se i smanjivati naoblaka na moru. Najniža temperatura između 8 i 12 °C, toplije u Dalmaciji, ponegdje uz južinu čak 19-20 °C.


Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj i dalje oblačno, ali manje tmurno, a kiša će uglavnom izostajati, možda padne samo koja kap. Vjetar malo slabiji, rijetko gdje još umjeren sjeverac, no, ostaje svježe, tek 12-13 °C.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu uglavnom suho, a smanjivati će se naoblaka pa će osobito na istoku biti i sunčanih razdoblja. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, a temperatura između 14 i 17 °C.

U Dalmaciji prolazno smirivanje vremena pa i razvedravanje uz dulja sunčana razdoblja. No, navečer se opet očekuje naoblačenje uz jačanje juga, a moguće su i nevere. Veći dio dana ugodno toplo, 20 do 23-24 °C.

Na sjevernom Jadranu također prolazno nešto mirnije uz samo mjestimice malo kiše, uglavnom u gorju. No rijetka će biti i samo kraća sunčana razdoblja, a navečer opet izglednija kiša. Nakon juga uz zapadnu obalu Istre, navečer opet bura. Temperatura između 16 i 19 °C, u gorju od 10 do 14 °C.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Još će u subotu na kopnu biti dosta oblaka, ali samo povremeno s malo kiše. Od nedjelje uglavnom suho, sunčana razdoblja, a obilje sunca očekuje se početkom idućeg tjedna. U ponedjeljka sunce nakon hladnijeg i maglovitog jutra, ali od utorka osjetno toplije danju uz novu južinu.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu promjenjivo još u subotu na jugu, a zatim sunčanijih par dana. No, od utorka opet kreće jako jugo, a s njim stiže sredinom idućeg tjedna novo naoblačenje i nova kiša epizoda.

Izdvojeno


Reci što misliš!