ŽUPANIJA / OGULIN

PRIJETI I DOBRA

Sve teža situacija u Ogulinu, posjetila ga i županica - poplavljeno desetak kuća, a dio grada ostao bez struje

Sve teža situacija u Ogulinu, posjetila ga i županica - poplavljeno desetak kuća, a dio grada ostao bez struje

Obilne količine kiše zadaju sve veće probleme na terenu. Na području grada Ogulina poplavljeno je 10-ak kuća i 50-ak gospodarskih područja. U centru grada ugrožena je trafostanica, stoga je isključena, a dio stanovnika je bez struje.
Ekipe Hrvatskih voda i HGSS-a čiste naplavine u Đulinom ponoru, kako bi se spriječile veće štete.

Županica Martina Furdek Hajdin obišla je ugožena područa i sastala se s generalnim direktorom Hrvatskih voda Zoranom Đurokovićem i lokalnim stožerom civilne zaštite. “U stalnom smo kontaktu s ekipama na terenu i s Hrvatskim vodama. Klimatske okolnosti su se toliko izmijenile da više nitko ne može sa sigurnošću prognozirati vodostaje. Moja podrška Ogulincima, trebali bismo izbjeći scenarij iz 2017." poručila je županica Martina Furdek Hajdin. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

“Retencija koja se gradi u sklopu projekta obrane od poplava trebala bi biti dovršena do kraja iduće godine. Tada više nećemo imati ovakve slike i u Ogulinu ćemo značajno unaprijediti sigurnost od poplava”, kazao je generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković. 

Prognoze Hrvatskih voda govore da bi se situacija do krraja dana trebala početi smirivati. Rijeka Dobra je na većini mjesta počela blago padati.

Izdvojeno


Reci što misliš!