AKTUALNO / VIJESTI

POLICIJA U AKCIJI

Nizozemci i Poljaci u biznisu krijumčarenja migranata u Hrvatsku! Nisu stigli dalje od Cetingrada i Netretića, "hlade" se u karlovačkom pritvoru

Nizozemci i Poljaci u biznisu krijumčarenja migranata u Hrvatsku! Nisu stigli dalje od Cetingrada i Netretića,

Policijski službenici su osumnjičene muškarce predali pritvorskom nadzorniku, a kaznene prijave podnijeli su nadležnom državnom odvjetništvu

Pali su novi krijumčari migranata koji su se drznuli u Hrvatsku prevoziti ilegalce. PU karlovačka nam javlja da su u razdoblju od 2. do 3. listopada policijski službenici koji na području PU karlovačke rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija u nova dva slučaja spriječili krijumčarenje stranih državljana.

- Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz članka 326. Kaznenog zakona, policijski službenici PU karlovačke proveli su kriminalistička istraživanja nad trojicom muškaraca starosti 54, 30 i 25 godina (državljani Poljske i Nizozemske), navodi policija. 

Osumnjičeni su strane državljane prevozili u osobnim automobilima njemačkih nacionalnih oznaka na području općine Cetingrad i općine Netretić, a jedan osobni automobil poljskih nacionalnih oznaka služio je kao prethodnica prijevozu nezakonitih migranata u cilju dojave o policijskim ophodnjama i izbjegavanja policijskog nadzora.

Ako ste propustili! FOTOGALERIJA automobila zaplijenjenih krijumčarima migranata... 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita



Tijekom policijskog postupanja utvrđeno je da su svi prevoženi strani državljani nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku te su izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.  
 
- Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja, budući da je utvrđeno da su iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta, policijski službenici su osumnjičene muškarce predali pritvorskom nadzorniku, a kaznene prijave podnijeli su nadležnom državnom odvjetništvu, rekli su nam u policiji.

Izdvojeno


Reci što misliš!