ŽUPANIJA / DUGA RESA

svečana subota

DVD Duga Resa bogatim programom obilježava 90. godišnjicu, zbog mimohoda se zatvara Jozefinska ulica: "Imamo jednu zamolbu za sve Dugorešane"

DVD Duga Resa bogatim programom obilježava 90. godišnjicu, zbog mimohoda se zatvara Jozefinska ulica:

Tijekom programa u kinu gosti će moći pogledati i kratki dokumentarni film - prikaz o radu DVD-a autora Željka Krivačića.

Dobrovoljno društvo Duga Resa slavi svoju 90. godišnjicu postojanja, a velika svečanost obilježit će se sutra, u subotu na glavnoj dugoreškoj ulici - Jozefinskoj, na Trgu sv. Jurja, te u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta.

Dugoreški vatrogasci goste dočekuju u jutarnjim satima ispred vatrogasnog doma, a službeni program započinje svetom misom u župnoj crkvi Svetog Antuna u 9.30 sati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od crkve do kino dvorane na Trgu sv. Jurja vatrogasci će koračati u svečanom mimohodu vatrogasnih postrojbi, koji započinje u 10 sati, zatim u 11.30 sati slijedi svečana sjednica u Pučkom otvorenom učilištu s bogatim programom.

Tijekom programa gosti će moći pogledati i kratki dokumentarni film - prikaz o radu DVD-a autora Željka Krivačića.

 


Domaćinima, svim pripadnicima DVD-a Duga Resa bilo bi iznimno drago kada bi na dugoreškim ulicama njihovi sugrađani pozdravili mimohod, a nakon toga su pozvani na svečanost u kino dvoranu. Na taj način će i oni sudjelovati u ovom njima važnom danu.

Nakon službenog programa slijedi druženje i okrjepa u "Vatrogasnom". Tamo se neće gasiti vatra, ali hoće grla, a to je vještina po kojoj su dugoreški vatrogasci također poznati.

Zbog obilježavanja 90. godina postojanja DVD-a Duga Resa, od 10 sati do 11 sati će za promet biti biti zatvorena Jozefinska ulica od crkve Svetog Antuna do Trga sv. Jurja.

 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!