VIJESTI / CRNA KRONIKA

MANJE ORUŽJA, MANJE TRAGEDIJE

Mogla su ih prva naći djeca! Ručne bombe i streljivo ostavljeni u prirodi na Turnju i kod Tounja, građani pronalazak prijavili policiji

Mogla su ih prva naći djeca! Ručne bombe i streljivo ostavljeni u prirodi na Turnju i kod Tounja, građani pronalazak prijavili policiji
foto ilustracija - Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U Karlovcu su bombe i streljivo pronađeni prirodi u gradskoj četvrti Turanj, a kod Tounja u mjestu Ključ i to na temelju dojava građana. Ukupno su pronađene četiri ručne bombe i 16 komada raznog streljiva.

Policija po tko zna koji put upozorava na opasnost od ubojitih sredstava jer zvuči nevjerojatno da ima onih koji ih, umjesto da ih mirno predaju policiji i riješe se opasnosti, rješavaju ih se ostavljanjem u prirodi.

Upravo su dva ovakva slučaja zabilježena na području Karlovca i Tounja, pa su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu imali zadatak da ih uklone na siguran način.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Karlovcu su bombe i streljivo pronađeni prirodi u gradskoj četvrti Turanj, a kod Tounja u mjestu Ključ i to na temelju dojava građana. Ukupno su pronađene četiri ručne bombe i 16 komada raznog streljiva.

- Podsjećamo građane na akciju „ Manje oružja – manje tragedija“ koja omogućava građanima dragovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, dragovoljna predaja ilegalnog oružja je bez sankcija te se ovom kampanjom želi apelirati na sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija, kažu u policiji.

Također podsjećaju građane da oružje i ubojita sredstva ne odlažu i ne ostavljaju u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavaju živote drugih ljudi.

- U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su dva kaznena djela i jedna prometna nesreća s lako ozlijeđenom osobom, navodi još policija u svom priopćenju. 

Izdvojeno


Reci što misliš!