VIJESTI / CRNA KRONIKA

KAZNENI PROGON

Sjećate se lika koji je motornom pilom izrezao klupe mladih iz "Agore"? - tužiteljstvo je podiglo optužnicu protiv njega, a on tvrdi - nisam taj!

Sjećate se lika koji je motornom pilom izrezao klupe mladih iz

Kazneno zakon propisuje kaznu do dvije godine zatvora za ovaj tip kaznenog djela.

Općinski sud u Karlovcu je potvrdio optužnicu protiv I.B. iz Duge Rese zbog kaznenog djela oštećenja tuđe stvari. Terete ga da je motornom pilom izrezao klupu i stol Udruge za mlade Agora ispred njihovih prostorija.

-  Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu optužilo je okrivljenog I.B. da je počinio kazneno djelo protiv imovine – oštećenjem tuđe stvari iz članka 235. stavka 1. KZ/11, koju optužnicu temelji na zapisniku o ispitivanju osumnjičenika te materijalnim dokazima. Okrivljeni je na presudu – kazneni nalog ovog suda broj 26 K-402/2022-2 od 12. listopada 2022. po branitelju uložio prigovor u kojem poriče počinjenje kaznenog djela stavljenog mu na teret optužnicom ODO Karlovac, kažu na Općinskom sudu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Optužno vijeće nalazi da je za sada provedeno dovoljno dokaza koji sa dovoljnom mjerom utvrđuju postojanje osnovane sumnje temeljem provedenih dokaza da je okrivljeni I. B. počinio kazneno djelo koje mu je stavljeno na teret optužnicom, a da li je predmetno kazneno djelo i počinio, utvrdit će sud provođenjem svih dokaza, navode u obrazloženju.

Podsjetimo, ružan događaja zbio se 21. kolovoza prošle godine, te ga se možete prisjetiti na videosnimci koju su medijima dostavili iz Grada Duge Rese, koji su tada reagirali sljedećim priopćenjem.

U današnjem društvu kada, slobodno možemo reći da na „starijima“ svijet ostaje, „gospodin“ starije životne dobi odlučio je mladima grada Duge Rese poslati jasnu poruku: budite brzi, destruktivni i uništavajte tuđu imovinu i tako ćete riješiti svoje probleme.

Znači, u nedjelju ujutro, 21.08.2022., ničim izazvan, imenovani je odlučio ispred javnog gradskog prostora za mlade motornom pilom sasjeći stol i klupu koju su si mladi sami napravili i koriste je za sjedenje u svom predprostoru. U policiji kažu, „ne-djelo“ je po pravnoj prirodi beznačajno jer se radi o maloj imovinskoj šteti i nije bilo narušavanja javnog reda i mira.

Zakonskopravni opis je istumačen, djelo odnosno ne-djelo ne postoji no gledajući snimku ostaje osjećaj gorčine koji ostavlja bez teksta, sa pitanjima i nedobivenim odgovorima.

Ipak, evo i snimke u privitku, pa kada sretnete ovog „uljuđenog gospodina“ radije se držite sa strane jer se on opravdava motornom pilom od koje očito zaziru svi pa to učinite i vi.

Izdvojeno


Reci što misliš!