VIJESTI / CRNA KRONIKA

nepravomoćno

Deset godina prošlo je od njihove masovne tučnjave na autocesti A-1 kod Otočca, Boysi i Torcida sada su doznali presudu!

Deset godina prošlo je od njihove masovne tučnjave na autocesti A-1 kod Otočca, Boysi i Torcida sada su doznali presudu!
Ilustracija/Pixsell

U tučnjavi je ozlijeđeno 20 osoba, od čega dvije teško, prvotno je uhićeno njih 104, a potom optuženo 76

Točno deset godina prošlo je od masovne tučnjave između pripadnika navijačkih skupina BBB i Torcide na autocesti A-1 kod čvora Otočac u kojoj je 20 osoba ozlijeđeno, od čega dvije teško i pričinjena je značajna materijalna šteta. Iako je policija nakon izgreda uhitila čak 104 sudionika, protiv njih 76 je podignuta optužnica, a njih sada redom oslobađaju od odgovornosti, piše Jutarnji.hr.

Nakon što im je započelo suđenje prvi je problem bio okupiti sve okrivljenike na jednom mjestu, pa je Općinski sud u Gospiću razdvajao predmete, ali i redom oslobađao okrivljenike, sve redom zbog nedostatka konkretnih dokaza. Ispostavilo se da tužiteljstvo raspolaže dokazima da su svi oni navijači i da su se te zgode našli na autocesti, međutim nikako ne uspjevaju povezati konkretna imena s konkretnim izgredom, tučnjavom, odnosno uništavanjem imovine. Prva 42 okrivljenika su tako oslobođena prošle godine u travnju, a te se prakse sud drži i u narednim rasprava, pa i u posljednjoj u kojoj je oslobodio još pet navijača.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Optužnica ih je teretila da su "16. travnja 2014. godine oko 14 sati, na izlazu s autoceste A1 čvor Otočac tijekom putovanja na nogometne utakmice koje su se istoga dana održavale u Splitu između NK Split i NK Dinamo i u Zagrebu između NK Hrvatski dragovoljac i NK Hajduk, kao pripadnici navijačkih skupina "Torcide" i "Bad Blue Boys" sudjelovali u fizičkom obračunu u kojem su dvije osobe zadobile teške tjelesne povrede i to M.N. u vidu otvorene rane glave i jedan maloljetnik kojem su slomljene kosti desne šake". Također, teretilo ih se i da su tog dana bez razloga, tijekom sukoba, podesnim predmetima udarali po vozilima i to uglavnom kombijima kojima su porazbijana vjetrobranska i druga stakla te ulubljene karoserije.

Izdvojeno


Reci što misliš!