VIJESTI / CRNA KRONIKA

OPTUŽENIK U AUSTRIJI

Na Županijskom sudu u Karlovcu počelo suđenje za pokušaj ubojstva! Optuženi Antoni Lovrić nije došao na sud - novo ročište zakazano u svibnju

Na Županijskom sudu u Karlovcu počelo suđenje za pokušaj ubojstva! Optuženi Antoni Lovrić nije došao na sud - novo ročište zakazano u svibnju
foto ilustracija

Ako se ne pojavi na raspravi, za njime će biti raspisan europski uhidbeni nalog s obzirom na to da je u Austriji

Na Županijskom sudu u Karlovcu danas je održano ročište u suđenju Antoniju Lovriću kojega se tereti da je 18. siječnja 2020. oko 23.45 sati ispred kafića "Mango" u Gračacu pokušao ubiti Marijana Kalaševića.

Konkretno ga se tereti da je za fizičkog sukoba započetog u ugostiteljskom objektu, a nastavljenom napolju iz džepa izvukao preklopni nož duljine oštrice 6,5 centimetara te ga triput zario u Kalaševića u predjelu grudi, bez prodora u prsnu šupljinu, i trbuha te mu ozlijedio tanko crijevo na dva mjesta, a smrt je izbjegnuta srećom i pravodobnom liječničkom intervencijom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Lovrić je u Austriji i nije se odazvao pozivu na raspravu, pa će se održati 8. svibnja, a, ako si niti tada ne pojavi, za njime će sudac Ivan Klapšić raspisati europski uhidbeni nalog.

Vanraspravno je saslušan medicinski vještak Davor Mayer o tome kako su ozljede mogle nastati.

- U trenutku nastanka ozljeda optuženik i oštećenik su bili okrenuti međusobno sučelice. Takav međusobni položaj se može ostvariti u uspravnom položaju obojice, ali i u položaju u kojemu optuženik leži na leđima dok se oštećenik nalazi iznad njega u klečećem ili čučećem položaju. U oba navedena prostorna položaja sve regije smještene na relativnom malom i ograničenom području tijela žrtve nalaze se u dosegu zamaha desne ruke počinitelja. Ozljede optuženika sugeriraju da se u jednom dijelu događaja doista nalazio na leđima, stoji u nalazu vještaka.

Izdvojeno


Reci što misliš!