VIJESTI / CRNA KRONIKA

ŠVERC LJUDI

Karlovačka policija uhvatila troje Čeha u krijumčarenju čak 14 Turaka u običnoj autoprikolici - luđi od ove "avanture" su njihovi izgovori nakon uhićenja

Karlovačka policija uhvatila troje Čeha u krijumčarenju čak 14 Turaka u običnoj autoprikolici - luđi od ove
foto ilustracija KAportal/Pixabay

Uhićeni su u studenom prošle godine, a tužiteljstvo je protiv njih ovih dana podiglo optužnicu.

Krijumčarski trojac iz Republike Češke na do sada nezabilježen način je švercao migrante Hrvatskom - naslagane u auto prikolici. Doznajemo to iz optužnice koju je protiv njih podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu.

Policija ih je zaustavila u Grabovcu Vojnićkom 11. studenog prošle godine. U klasičnu autoprikolicu dužine 260 cm i širine 135 cm oni su ispod cerade naslagali stiropor, ali samo za stražnje strane. Ispred je bilo ček 14 osoba, migranata Turaka koji su u Republiku Hrvatsku ušli ilegalno.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Luđe od ovoga je opravdanje vozača Opela Zafire koji je vukao prikolicu. On je kazao nakon uhićenja kako nije znao da prevozi migrante, već je trebao prevesti neki građevinski materijal iz nekog malog sela iz Hrvatske u Češku, možda i u Slovačku, a ne zna otkud mu prikolica jer s njom nije stigao u Hrvatsku.

Drugoosumnjičeni kaže kako je u Hrvatsku došao s prvoosumnjičenikom, ali ne kako bi krijumčario migrante već je migrante krijumčario prvoosumnjičenik a on je s djevojkom stigao kako bi njemu rastumačio karte s obzirom na to da se on baš u njih ne razumije. Njegova djevojka je pak rekla da nije imala pojma ni o kakvim migrantima, mislila je da ju dečko vodi na izlet u Hrvatsku.


No, detaljno su situaciju opisali krijumčareni turski državljani, te je tužiteljstvo zaključilo da su Česi počinili kazneno djelo za koje ih terete, i to na nečovječan način.

Izdvojeno


Reci što misliš!