VIJESTI / CRNA KRONIKA

COVID KRIZA

Sjećate se mjera Stožera u vrijeme Covid pandemije? Jedna Ogulinka upravo je kažnjena zbog posluživanja pića unutar objekta dok je trajala zabrana

Sjećate se mjera Stožera u vrijeme Covid pandemije? Jedna Ogulinka upravo je kažnjena zbog posluživanja pića unutar objekta dok je trajala zabrana
foto ilustracija

Turistička inspektorica je odmah zatvorila i zapečatila objekt, a onda optužni prijedlog poslala sudu, na temelju kojega je i donesena presuda

Općinski sud u Ogulinu je nepravomoćno u prekršajnom postupku osudio jedno ogulinsko poduzeće, a radi se o kafiću, kao i odgovornu osobu, jer tijekom pandemijskih mjera nisu ugostiteljski objekt držali zatvorenim, već su mimo propisa, odnosno odluke Stožera Civilne zaštite RH, primali goste u unutrašnjosti lokala. Poduzeće će morati platiti kaznu od 663 eura, a odgovorna osoba 389 eura.
                                                                                                                 
Protiv njih je sudu optužni prijedlog podnio Državni inspektorat, i to nakon što su zatekli objekt u radu u untrašnjosti 28. travnja 2021. u 09.50 sati.

Gospođa koje je tada bila odgovorna osoba u poduzeću na sudu je iskazala kako se ne osjeća krivom za prekršaj. Kaže da joj je poznato da je u objektu izvršen inspekcijski nadzor, ona nije bila tamo, te tvrdi da u tom periodu nije usluživano piće gostima. Prema njezinim saznanjima, kaže, tijekom inspekcijskog nadzora u ugostiteljskom lokalu zatečena je jedna osoba, koja je koristila toalet. Toj osobi se "dalo piće na konzumaciju pri izlasku s WC, i to na njezin zahtjev".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ne znamo gdje je to piće konzumirano, no tada je naišla inspekcija - govori okrivljena.

Viša turistička inspektorica koja je naišla u objekt kritične zgode navodi kako je u to vrijeme bilo zabranjeno usluživati pića u zatvorenom dijelu objekta, te da je ona tada tamo zatekla dvije osobe u konzumaciji pića. Sačinila je zapisnik i izdala usmeno rješenje okrivljenima o zabrani konzumacije u zatvorenom prostoru, te zapečatila objekt.

Njezinom iskazu je sud povjerovao u cijelosti, te temelji i presudu. Presuda je nepravomoćna, pa se obje stranke u postupku mogu žaliti.

Izdvojeno


Reci što misliš!