VIJESTI / CRNA KRONIKA

KAKAV GAF

Obrtnik iz Kamanja igrao se šerifa - zataknuo revolver "za pas" i hvatao krivolovce, a na kraju pokupio kaznu: "Mi smo samo rezali drva, roštiljali i malo popili"

Obrtnik iz Kamanja igrao se šerifa - zataknuo revolver
foto ilustracija

Angažirao je poznatog odvjetnika Ljubu Pavasovića Viskovića, ali je ipak proglašen krivim i novčano kažnjen jer je pucao u zrak. Revolver mu je oduzet.

Obrtnik iz Kamanja je na Prekršajnom sudu u Karlovcu proglašen krivim jer je pucao u zrak iz svojeg pištolja - revolvera marke Smith & Wesson, te je novčano kažnjen sa 700 eura, a oduzeto mu je oružje. Iako se u naravi radi o prekršajnom postupku za koji mu nije prijetila neka drakonska kazna, on je angažirao jednog od najboljih hrvatskih odvjetnika - Ljubu Pavasovića Viskovića.

Proglašen je krivim "jer je još 17. ožujka 2020. u 19.40 sati u mjestu Brlog Ozaljski, na javnom mjestu u šumskom predjelu i u neposrednoj blizini mjesta  ispalio tri hica u zrak iz svog revolvera marke Smith & Wesson za koji posjeduje oružni list za držanje i nošenje u svrhu lova, postupajući suprotno odredbi Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Njegovom prekršaju je očito prethodila prava mala drama u kojoj se on odlučio igrati šerifa - hvatajući krivolovce. Kaže da je iz kuće čuo pucanj koji je dolazio iz šume, a njegov sin je vidio iz dijela šume kako svijetle reflektori. Pomislio je da se radi o krivolovcima pa je pozvao lovočuvara i predsjednika lovačkog društva, a oni su mu rekli da provjeri što se događa i pokuša uhvatiti potencijalne lovokradice. Ponio je, naravno, svoj revolver.

Na poljskom putu je uočio kako mu se približava sumnjivo terensko vozilo. Parkirao se prepriječivši mu put svojim terencem, revolver stavio "za pas" i krenuo prema automobilu koji mu je dolazio ususret. Vozilo je stalo, kaže, pa krenulo unatrag, potom je opet stalo i krenulo prema njemu.

- Više nisam imao kamo s poljskog puta jer mi je s obje strane bilo grmlje i živica. Osjećao sam se ugroženim, izvukao sam revolver i ispalio dva hitca u zrak. U vozilu sam potom zapazio dvojicu lovaca iz Kamanja koje otprije poznajem, te je došlo do svađe, jer sam sumnjao da su bili u krivolovu te sam od njih zatražio da se ne miču dok ne dođu lovočuvar i predsjednik lovačkog društva - govori okrivljeni muškarac.

Dok su tako čekali, tražio je od njih da otvore prtljažnik automobila, no u njemu nije bilo ničega što bi se moglo povezati s krivolovom. Misli da je u automobilu bila puška, a čuo je kaže kada je jedan drugome rekao: “Vozi, gazi, neka puca!“, i to u situaciji "kada je okrivljenik bio usred puta pa se maknuo s ceste te su i jedni i drugi otišli s tog mjesta, i to svatko u svom smjeru".

Po dolasku kući nazvao je policiju i policajci su mu rekli da pripremi oružne listove i oružje i da ih sačeka iako je on kanio otići na mjesto zbivanja. Okrivljenik je napomenuo da je po mirisu koji se širio iz vozila stekao dojam da su dvojica "krivolovaca" koje je presreo bili pijani.

Ispitani su i oni, kažu da su cijeli dan proveli u šumi režući drva na metrice i malo roštiljali, a na povratku kući im se otkinuo auspuh, pa je vozilo "roštalo" i tako pucalo, odnosno stvaralo buku. Priznaje da su malo popili. U policiji su neposredno nakon događaja iskazali da je okrivljeni ispalio tri hitca kobne večeri, no obojica su promijenili iskaze te se pucnjeva više nisu sjećali kada su svjedočili na sudu. Ipak sud je okrivljenika proglasio krivim. Odluka je nepravomoćna, pa se na nju može žaliti.

Izdvojeno


Reci što misliš!