VIJESTI / CRNA KRONIKA

ŠVERC LJUDI

Poljakinja (38) se ubacila u posao krijumčarenja migranata ali sa svojim putnicima nije stigla dalje od Karlovca! Sad se nalazi u pritvoru

Poljakinja (38) se ubacila u posao krijumčarenja migranata ali sa svojim putnicima nije stigla dalje od Karlovca! Sad se nalazi u pritvoru
Ivica Galovic/PIXSELL

policijski službenici su je predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu podnijeli nadležnom državnom odvjetništvu, navode u policiji.

Poljska državljanka stara 38 godina ubacila se u posao krijumčarenja migranata preko hrvatske granice u Europsku uniju, no nije daleko stigla.

U karlovačkoj policiji nam javljaju da su policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija u petak, 26. travnja na području grada Karlovca, zaustavili osobno vozilo poljskih nacionalnih oznaka kojim je upravljala 38-godišnja poljska državljanka.
 
- Kontrolom je utvrđeno da je u vozilu prevozila strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Svi prevoženi strani državljani izrazili su namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu, izvijestili su.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, policijski službenici Policijske uprave karlovačke proveli su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenom ženom.
 
- Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozila strane državljane do krajnjeg odredišta, zbog čega su je policijski službenici predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu podnijeli nadležnom državnom odvjetništvu, navode u policiji.

Izdvojeno


Reci što misliš!