VIJESTI / CRNA KRONIKA

užas u 4 zida

Novo dno zlostavljača - Dugorešanin suprugu maltretirao jer je imala spontani pobačaj: "Govorio mi je da sam kurva i nerotkinja"

Novo dno zlostavljača - Dugorešanin suprugu maltretirao jer je imala spontani pobačaj:
Pixabay.com

On negira optužbe, govoreći da su oboje bili nervozni zbog gubitka djeteta.

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu je podiglo optužnicu protiv 40-godišnjaka iz Duge Rese jer je dvije godine psihički zlostavljao suprugu te tako počinio kazneno djelo nasilja u obitelji. Jedan od motiva mu je bila činjenica što supruga nije mogla zanijeti, odnosno doživjela je spontani pobačaj. Iako je jadna žena zbog toga patila i više od njega, u njoj je pronašao "krivca" i iskaljivao svoj bijes.

- Psihički ju je zlostavljao tako da ju je omalovažavao i vrijeđao pogrdnim riječima govoreći joj da je kurva i nerotkinja jer je pobacila njihovo zajedničko dijete. Znao ju je odgurivati, udarati, a jednom ju je čvrsto uhvatio za bedra i pritom je ogrebao - piše u optužnom prijedlogu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tu nije stao, u svibnju ove godine joj je rekao da će je istući toliko da će ona završiti na Švarči, a on u policiji. Tada ga je prijavila, jer se prestrašila za svoj život. Tužitelji za njega traže kaznu od jedne godine i jednog mjeseca zatvora, kao i da mu se produlji mjera opreza zabrane približavanja i kontaktiranja supruge, koje se u međuvremenu od njega odselila.

U svojoj obrani osumnjičenik poriče počinjenje kaznenih djela navodeći da je sedam godina u braku sa suprugom te da je unatrag dvije godine bilo učestalih svađa između njih. Razlog je bio "gubitak djeteta, pa su bili nervozni i svašta govorili jedno drugome".


- Možda sam psovao i rekao "kurvo", ali i ona je meni svašta rekla, ali nisam joj rekao da je nerotkinja i ostalo što mi se stavlja na teret. Nikada ju nisam fizički napao, udarao u bedra i ogrebao - kaže on, dodajući da su se mirno razišli te da se ona odselila na drugu adresu.

Supruga je izjavila da je od početka braka on imao problem s alkoholom, u početku nije bilo agresivnog ponašanja ali kasnije jest. Govori kada nije s njim imala problema kada je bio trijezan i redovito dolazio kući s posla, ali često je nakon posla znao ostati s društvom, te bi se napio a onda nju maltretirao. Nije ga ranije prijavljivala, sve se događalo u četiri zida, a željela mu je pomoći tako da ga nagovori da se liječi od alkoholizma.

Izdvojeno


Reci što misliš!